Jaunatne

Aprīlis Aglonas bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas centrā (BJBLPC)  „Strops” aizvadīts radošā un pavasarīgā noskaņā. Apmeklētāju skaits mēnesī audzis līdzi 1101. Bērni un jaunieši nāk ne tikai spēlēt dažādas spēles, bet arī aktīvi piedalās konkursos, prāta mežģos, Kahoot izzinošās spēlēs, Lieldienu aktivitātēs, radošajās darbnīcās un sporta aktivitātēs.

 Iešūpojot Lieldienu nedēļu, bērni un jaunieši piedalījās koka olu un zaķu krāsošanā. Katram sanāca mazs mākslas darbs, bet kopā vesela  Lieldienu brīnumpasaka. Paldies Aglonas vidusskolas 10. klases skolniecēm Megijai un Lindai par atsaucību un brīvprātīgo darbu. Lieldienās olu meklēšana izvērtās par jautru piedzīvojumu ne tikai bērniem, bet arī jauniešiem.

Aprīļa beigās tika organizēta Karjeras diena 9.-12. klašu jauniešiem. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests darbiniece  Aina Lazdāne iepazīstināja ar ārsta palīga profesiju, dalījās ar savu pieredzi, uzsverot, ka svarīgākais darbā – vēlme palīdzēt cilvēkiem. Jaunieši guva priekšstatu par šo profesiju, kur to var apgūt, ko ņemt vērā, kamēr vēl mācies skolā, kā arī saņēma atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Radošajās darbnīcās no vienkārša krāsaina papīra bērni mācījās veidot pavasara ziedus dažādās tehnikās.

Aglonas BJBLPC „Strops” vadītāja

Māra Ušacka