Pašvaldībā Atbalsts Ukrainai

Aprīļa pirmajā pusē Preiļu novada pašvaldība saņēma aktuālo informāciju no sadraudzības pilsētas Ņižinas Ukrainā. Lai arī tieši Ņižinā šobrīd tik intensīva Krievijas uzsāktā kara darbība kā pirmajās dienās vairs nenotiek, sadzīves apstākļi pilsētā un apgabalā joprojām ir apgrūtināti. Daudziem iedzīvotājiem ir izpostītas mājas, tāpat arī skolas un citas sabiedriskas ēkas, kas licis pilnībā mainīt dzīves kārtību.

Preiļu novada pašvaldībā vairākas nedēļas notika intensīvs darbs pie humānās palīdzības kravas komplektēšanas, lai pēc iespējas drīzāk krava varētu uzsākt ceļu uz Ņižinu. Šajā reizē pašvaldība nodrošināja 16 paletes ar dažādiem pārtikas produktiem (makaroni, griķi, rīsi u.c.) no A/S “Dobeles dzirnavnieks”, kuru vērtība 13 300 EUR tika apmaksāta caur Viduslatgales pārnovadu fonda līdzekļiem, un 6.5 paletes ar dažādām sadzīves precēm no uzņēmuma “Sanitex”, t.sk. tējas, kafijas, dažāda veida higiēnas preces, par kopējo vērtību 4700 EUR, kas finansēts no labdarības organizācijas ziedot.lv līdzekļiem – par sadarbību pateicamies organizācijas vadītājai Rūtai Dimantai.

Prieks, ka arī sabiedrības iesaiste ziedojumu vākšanā bijusi gana liela – cilvēki rūpīgi pakojuši un nesuši dažādas sadzīvē nepieciešamās mantas, pinuši kamuflāžas tīklus, tāpat arī pirkuši higiēnas piederumus, mazuļu drēbītes, gultasveļu utt. Kopējā kravā iekļautas aptuveni 11 paletes ar līdzcilvēku ziedojumiem, tostarp mantām, kas atvestas no citiem Latgales novadiem. Savu ziedojumu kravā pievienoja arī SIA “Preiļu slimnīca” darbinieku kolektīvs.

Vēlamies īpaši pateikties A/S “Preiļu siers” valdes priekšsēdētājam Jāzepam Šņepstam par lielo ieguldīto ziedojumu, lai nodrošinātu degvielu kravas transportēšanai uz Ņižinas pilsētu Ukrainā. Tāpat pašvaldības vārdā izsakām lielu pateicību: Jurim Želvim par iesaisti un atbalstu visā kravu organizēšanas procesā, Ainim Novikam par aktīvu ziedošanu, SIA “Agrolatgale Plus”, personīgi Jānim un Jurim Jaundzemiem, par tehnisko palīdzību kravas komplektēšanā, Ivanam Daņilovam par finansiālo ziedojumu, kā arī Ingaram Šņepstam un Ivaram Valainim par ziedojumu pirmās kravas ceļa izdevumiem. Sirsnīgu pateicību pašvaldības vārdā izsakām arī Dainai Pličai par lielo ieguldījumu atbalsta organizēšanā.

Vēlamies atzīmēt, ka mantu vākšana pēc šīs kravas nosūtīšanas pagaidām netiek plānota, to koordinēsim pēc vajadzības atbilstoši pieprasījumam. Taču atgādinām, ka joprojām iespējams ziedot naudas līdzekļus, veicot pārskaitījumus uz Viduslatgales pārnovadu fonda ziedojumu kontu.

Ziedot var uz kontiem:
LV35UNLA0050021079970 AS “SEB Banka”
LV17PARX0016753060001 AS “Citadele banka”
LV72HABA0551046892983 AS “Swedbank”

Ziedojuma mērķī jānorāda UKRAINAI. Ziedot var ieejot Viduslatgales pārnovadu fonda mājaslapā www.vlpf.lv/ziedot/ziedot.

Informāciju sagatavoja

Preiļu novada pašvaldības
Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa