Valstī Iedzīvotājiem

Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība uzsākusi informatīvu kampaņu Latvijas novados ar mērķi vienkāršā un saprotamā veidā informēt jaunās daudzbērnu ģimenes, kāds atbalsts pieejams no valsts un pašvaldības puses un kādas ir iespējas plašāk aizstāvēt daudzbērnu ģimeņu intereses reģionālā un nacionālā mērogā.

Aprīļa vidū apvienības pārstāvji viesojās SIA “Preiļu Slimnīca”, kur sveica jaunās māmiņas, kurām piedzimušu trešie mazuļi.  Jaundzimušo vecāki tika informēti par iespēju iesaistīties biedrībā, saņemt atbalstu un interešu aizstāvību.

Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību dibināta 1991. gadā, tās ikdienas darbs saistīts ar daudzbērnu ģimeņu interešu aizstāvību, monitorējot pašvaldību un valsts politikas dokumentus, iniciējot normatīvo aktu izmaiņas, piedaloties ar savu analīzi un argumentiem valsts demogrāfisko politikas ietekmēšanā. Tāpat biedrība veicina daudzbērnu ģimeņu kā goda ģimeņu prestiža celšanu sabiedrībā, organizējot sabiedriskas aktivitātes, ģimenēm veltītus pasākumus.

Lai veicinātu Latvijas daudzbērnu ģimeņu sadarbību, rīkotu kopīgas aktivitātes un sniegtu atbalstu, apvienība aicina arī Preiļu novada daudzbērnu ģimenes iesaistīties kustībā “3+”. Vairāk par apvienības aktivitātēm un iesaistīšanos organizācijā var uzzināt apvienības mājaslapā www.kustiba3plus.lv.

Informāciju sagatavojusi

Preiļu novada pašvaldības
Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa