Sportā

Lieldienu svinības un kross? Ar lielu prieku un īstā pārsteigumā jāatzīst, ka tā ir ļoti veiksmīga kombinācija. 17. aprīlī Preiļu novada tūrisma attīstības un informācijas centrs sadarbībā ar Bērnu un jauniešu sporta skolu eksperimenta kārtībā organizēja krosa skrējienu Lieldienu svinību vietā “Jasmuižā”.

Šogad piedāvājām 1500 m garu distanci pa Aizkalnes ieliņām. Krosa mērķis bija popularizēt skriešanu kā aktīvās atpūtas sastāvdaļu un kā izrādījās šai aktivitātei bija liela piekrišana. Prieks par ģimenēm, kuras kā lietderīgāko brīvā laika pavadīšanas veidu izvēlējās skrējienu. Dalībnieku skaits pārsniedza 60 no kuriem divas trešdaļas – zēni un meitenes vecumā no 5. līdz 12. g. Lieki piebilst, ka kopā ar jaunajiem skrējējiem to darīja arī vecāki un vecvecāki ārpus sacensību protokola. Kā pirmie distanci veica titulētākie novadnieki – Andis Briška un Natālija Krupina,  kuri jau ir kļuvuši par pirmā mēroga zvaigznēm skrējēju vidū. Pasākuma fotogrāfijas ŠEIT un skrējiena rezultātus varat izpētīt pielikumā un www.athletiks.lv, pbjss.edu.lv.

Lielais pasākuma dalībnieku skaits liecina, ka mūsu sabiedrība ir ļoti sportiska un prot atpūsties aktīvi. Ar nepacietību gaidīsim mūsu aktīvās ģimenes uz Parka pusstundas skrējienu  27. aprīlī plkst. 16:00, 17:00, 18:00.

Preiļu BJSS komanda