Sportā

Līdz ar pirmajiem pavasara saules stariem, putnu dziesmām, Preiļi, pēc divu gadu pārtraukuma 9. aprīlī uzņēma dalībniekus soļošanas un skriešanas sacensībās “Cīruļputenis-2022”.

Šogad uz Preiļiem ceļu mēroja sportisti no Tukuma, Rīgas, Madonas, Gulbenes, Dagdas, Jēkabpils, Ludzas, Līvānu, Daugavpils, Rēzeknes novadiem un Rokišķiem (Lietuva). Raiņa bulvārī varējām vērot  vairāk nekā 40 soļotāju cīņu. Jaunie sportisti soļoja kopā ar Latvijas labākajiem – Ilmāru Saulgriezi, Madaru Liepiņu, Normundu Ivzānu. Septiņās vecuma grupās vīrieši un sievietes sadalīja 14 medaļu komplektus attiecīgās distancēs: 1, 2, 3, 5 un 10 km. Prieks vērot sportistu ziemā paveikto, īpaši priecājamies par novadnieku panākumiem šajā disciplīnā. Uz goda pjedestāla kāpa: Līva Jukša, Alise Čača, Sofja Kirillova, Daniils Danilovs, Kirils Fadejevs, Braiens Multiņš, Dans Puduls, Miks Severīns Bernsons. Īpašs prieks par  Normundu Ivzānu, kuram izdevās ne tikai kāpt uz pjedestāla augstākā pākāpiena, bet arī uzrādīt augstvērtīgu rezultātu 10 km soļojumā uz šosejas.

Skrējēju pulks bija nedaudz vairāk par 200 dalībniekiem. Skriešanā tika sadalīti 18 medaļu komplekti. 12:00 kā pirmie uzsāka cīņu zēni, jaunieši un vīri četrās dažāda garuma distancēs (1, 2, 3, 4 apļi), bet pēc neilga laika jau sieviešu kārtas pārstāves varēja doties savā skrējienā baudīt sauli, vēju un asfalta segumu  1, 2, 3 apļu distancē.

Visus dalībniekus finišā sagaidīja sieriņš “Mazulis”  no AS “Preiļu siers”, ūdens no SIA “Zolva”, tēja no 35. Zemessardzes kājinieku bataljona. Soļotājus un skrējējus informēja un koordinēja R. Naglis, bet ar muzikāliem priekšnesumiem sveica Oskars un Māris no grupas “Kingi”. Apskaņošanu veica J. Zieds-Ziediņš.

Protams, labākie sacensību dalībnieki tika sumināti ar medaļām un balvām, kuras sarūpēja Preiļu novada dome sadarbībā ar Preiļu novada BJSS. Ar medaļām sacensības noslēdzās vienpadsmit mūsu novadniekiem: Anastasijai Šromai, Elizabetei Maijai Somei, Līgai Klibai, Ilzei Čamanei, Natālijai Krupinai, Raitim Valteram, Oļegam Furtikovam, Andim Briškam, Aldim Pokšānam, Aivaram Žugrim un Feoktistam Pušņakovam. Galvenajās distancēs – 4 apļi vīriešiem un 3 apļi sievietēm absolūtajā vērtējumā starp 1. – 6. vietu ieguvējiem ar kausiem tika sumināti A. Briška, I. Čamane un N. Krupina.

 Saldās pārsteiguma balvas no SIA “Picu Bode” īpašniekiem saņēma – komanda no Jēkabpils kā viskuplāk pārstāvētā (neskaitot vietējos sportistus), komanda no Tukuma – kā vistālāk mērojošā ceļu, 35. Zemessardzes kājinieku bataljons – kā  izpalīdzīgākais kolektīvs un Baložu-Loginu ģimene – kā atraktīvākā Tautas skrējienā. Daudzi sacensību uzvarētāji uz mājām aizveda arī Preiļu muižas kompleksa un parka darbinieku sagatavotās tējas.

Sacensības “Cīruļputenis-2022”notika projekta nr. 9.2.4.2./16/I/078 “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.

 Sīkāk ar rezultātiem var iepazīties.

Notikumi vērojami Ievas Babres bildēs.

Paldies par profesionālo darbu  sacensību organizēšanā iesaistītiem tiesnešiem, Preiļu KC,  Valsts un Pašvaldības policijas darbiniekiem.

Paldies sportistiem, viņu vecākiem, vecvecākiem par dalību sacensībās un cerēsim arī turpmāk tik lielā skaitā redzēt visus nākamajās sacensībās.

Uz drīzu tikšanos!

Preiļu BJSS komanda