Jaunatne

Lai veicinātu jauniešu radošo domāšanu, ideju ģenerēšanas spēju, pilnveidotu prezentācijas un komunikācijas prasmes, kritisko domāšanu, kā arī veicinātu jauniešu līdzdalību sabiedrībai svarīgu jautājumu risināšanā, biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Daugavpils Vienības pamatskolu un Latgales plānošanas reģionu rīko piecu pasākumu ciklu “Ar Eiropys tvierīni Latgolā” (“Ar Eiropas tvērienu Latgalē”).

Līdz šim Latgales reģionā notikuši jau četri pasākumi: Daugavpilī – Mūsdienu komunikācija un informācija, dezinformācijas posts un digitālo prasmju nozīme; Rēzeknē – Jauniešu līdzdalība un starptautiskā sadarbība; Jauniešu nodarbinātība un uzņēmējdarbība; Eiropas Savienības nākotne.

Teju 400 Latgales reģiona jaunieši ieguvuši jaunas zināšanas, apguvuši prasmes ideju ģenerēšanā un prezentēšanā, kā arī veiksmīgākie no tiem saņēmuši 4000 EUR savu ideju īstenošanai Rugājos, Rēzeknē, Daugavpilī un Krāslavā.

Vērienīgajā diskusiju cikla – hakatona noslēguma pasākumā “Vide un Eiropas zaļais kurss”, kas notiks 2022. gada 5. maijā Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa” (Dobeles iela 30, Daugavpils), savas komandas četru cilvēku sastāvā aicinātas pieteikt Latgales reģiona vispārizglītojošās skolas (10.–12. klašu skolēni) un profesionālās izglītības iestādes (1.- 4. kursu audzēkņi).

Pasākumā jaunieši kopā ar viedokļu līderiem un ekspertiem piedalīsies paneļdiskusijā, iegūs jaunas zināšanas un pilnveidos prasmes, kā arī komandas izstrādās un prezentēs savas idejas dzīvē īstenojamām aktivitātēm. Labāko ideju, kuras jārealizē līdz šī mācību gada beigām, autoriem tiks piešķirts finansējums (kopējais finansējums – 1000 eiro).

Pieteikties dalībai pasākumā var līdz 29. aprīlim, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu.

Dienvidlatgales NVO atbalsta centra koordinators Oskars Zuģickis
Tālrunis uzziņām: +371 26565858, e-pasts: oskars@nvoc.lv