Kultūrā

Klausījosi, brīnījosi,
Kas aiz kalna gavilēja:
Lieldieniņa braukšus brauca,
Asnus veda vezumāi. /l. t. dz./

Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā nu jau valda īsta Lieldienu noskaņa, jo krāsaini un koši ik lasītāju sveic draiskulīgie garauši. Izstādē “Čibu, čabu zaķīt’s nāk” līdz 7. maijam apskatāmi Leontīnas Paldiņas saulaini pavasarīgie radošie darbi.

To autore dzimusi un augusi Preiļu novada Stabulnieku pagastā. Apprecoties, viņas nākamais dzīves posms aizvedis uz Kurzemi Talsu pusē, kur pagājuši 13 gadi. 2010. gadā Leontīna atgriezās atpakaļ no Kurzemes uz savu dzimto vietu Latgalē.

Leontīna izaudzinājusi piecus bērnus, četri no tiem izveidojuši jau savas ģimenes, un tagad sirdi priecē četri mazbērni. Audzinot jaunāko dēlu, 2010. gada rudenī sāka nodarboties ar rokdarbiem – adīja zeķes, kuras tika dāvinātas radiem un draugiem. Rokdarbus darinot, ātrāk aizmirstas visas rūpes, raizes un vieglāk pārvarēt dažādus dzīves pārbaudījumus. Pandēmijas laiks vēl vairāk mudinājis pievērsties Leontīnus rokdarbu radīšanai.

No 2015. gada Leontīnas dažādās tehnikās veidotie darbi ir priecējuši daudzu cilvēku sirdis jau 18 izstādēs.

Gaidīsim ciemos PGB Bērnu literatūras nodaļā, lai arī jums draiskie zaķēni dažkārt pelēkā ikdienā atstāj kādas košākas  krāsas triepienu, radot pavasara un svētku noskaņu.

Informāciju sagatavoja
PGB BLN vadītāja
Solvita Erta