Atbalsts Ukrainai

Visu pasauli satraucis karš Ukrainā.  Skatoties televīzijas raidījumus, pārņem uztraukums par civiliedzīvotāju  grūto stāvokli. Pavasaris Ukrainā ir auksts un drēgns.  Miljoni emigrējuši uz ārzemēm, zaudēts ir viss – mājas, iedzīve… Kā mēs,  līdzcilvēki, varam palīdzēt grūtībās nonākušajiem?

Preiļu novada  Pensionāru biedrība aicināja līdzcilvēkiem ziedot karā cietušajiem adījumus, vilnas izstrādājumus. Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briškas kundze  izsaka vissirsnīgāko pateicību pensionārēm, kuras atsaucās un ar mīlestību un gaišām domām savā brīvajā laikā noadīja dāvinājumus, ko sūtīt uz Ukrainu!

Ziedoto mantu klāsts izrādījās plašs un daudzveidīgs. Rakstainas zeķes, košie cimdi, adītas čībiņas, siltas šalles, mīkstie plecu lakati  turpmāk iepriecinās jebkuru nēsātāju. Jāatzīmē, ka Briškas kundze ar savu piemēru iedvesmoja arī pārējās seniores-rokdarbnieces. Darbiņi tika veikti īsā laika posmā, kvalitatīvi un skaisti, izmantojot raksturīgās latviešu rakstu zīmes. Marija Briškas kundze uzskata: “Šķiet, ka tie ir sīkumi, taču tie nereti palīdz izdzīvot. Sagrautajos namos, pagrabos, bumbu patvertnēs cilvēkiem  nepieciešams siltums. Siltums – tā ir dzīvība!”.

Uz lidostu “Rīga” jau nosūtītas divas lielas  pakas  ar adījumiem. Izrādījās, ka katras pakas svars bija vairāk kā pieci kilogrami. Vēl viena liela paka šobrīd tiek gatavota  sūtīšanai.

Uz sagādes punktu Preiļu pagasta “Līčiem”  pensionāri ir nogādājuši džemperus, jakas, cepures, bērnu apģērbu. Iesākto darbu turpināsim un  darbosimies šajā jomā, jo ir pieprasījums un daudz vajadzību. Pensionāru biedrībā adītājām piedāvājam diegus, ko var izmantot, darinot rokdarbus.

Plānojam turpmāk mūsu pasākumos iesaistīt ne tikai  seniorus, bet arī pieaugušos ar bērniem, interesentus un atbraucējus no Ukrainas.

“Kaut karš ātrāk beigtos!” tāds ir senioru novēlējums.

Preiļu novada pensionāru
biedrības valde