Sportā Preiļu novadā

No 26. līdz 27. martam Olaines Sporta namā notika skolēnu un jauniešu atklātais Olaines novada čempionāts boksā, kurā sacentās boksa klubu audzēkņi no Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Latvijas. Preiļu novadu sacensībās pārstāvēja boksa klubs “13Th Round”. Savā vecuma grupā pirmo vietu trenera Raimonda Šņepsta vadībā izcīnīja boksa kluba audzēknis – jaunietis Mareks Dronga.

“Olaines kauss ir diezgan prestižs Latvijas mēroga turnīrs. Interesanti tas, ka 1999. gadā šajās sacensībās pats piedalījos kā dalībnieks un uzvarēju, tagad – pēc 23 gadiem – sanāca uz Olaines kausu vest savu pirmo audzēkni. Mēs veiksmīgi  nostartējām, ieņēmām pirmo vietu savā svara kategorijā junioriem.  Paldies Marekam par uzcītību! Nelikām viens otram kaunēties, godam aizstāvējām Preiļu godu.  Kad sacensību laikā paziņojumā izskanēja, ka uzstāsies Preiļi, visi saskatījās, kas tā par vietu,” stāsta boksa kluba dibinātājs un treneris Raimonds Šņepsts.

Boksa klubs “13Th Round” ir Raimonda izlolots sapnis, kas īstenots pēc 20 gadu darba Latvijas iekšlietu struktūru speciālajos spēkos un 10 pavadītiem gadiem Monako, strādājot par miesassargu asistentu. Pēc atgriešanās dzimtajos Preiļos, Raimonds vēlējās šeit izveidot boksa tradīcijas. Boksa aprindās par Preiļu klubu jau daudzi zinot un apskaužot, stāsta Raimonds Šņepsts, jo “13 Th Round” ir stilīgs, mājīgs un kreatīvs klubs ar funkcionālu ģērbtuvi,  reģistratūru, dušu, trenažieru zāli.

Šobrīd pirms pusotra gada dibināto klubu regulāri apmeklē ap 100 cilvēkiem. Ir izveidojušās bērnu,  pusaudžu un pieaugušo boksa grupas. Ļoti liela iedzīvotāju interese ir par trenažieru zāli, to apmeklē dažādu vecumu un dzimumu sportot gribētāji no pilsētas un lauku pagastiem. Tā kā sporta klubu apmeklē arī bērni no maznodrošinātām ģimenēm, klubs piekopj lojālu cenu politiku, piedāvājot ģimenēm apmeklēt nodarbības par pus cenu.

“Ar lielu aizrautību meklēju iespējas palielināt mūsu klubu divreiz lielāku – ar lielākām zālēm, lielākām iespējām, rehabilitācijas centru, turku pirti u.c. Gribu arī Preiļos izveidot boksa muzeju, Baltijā tāda nav. Tas Preiļiem piesaistītu tūristus. Tas tiešām būtu grandiozi. Es pats arī nedaudz nodarbojos ar mākslu un arī šobrīd rīkoju mākslas darbu konkursu, kur ikviens iedzīvotājs līdz Lieldienām var iesūtīt savus vizuālos darbus par boksa tēmu, trīs pirmo vietu ieguvēji saņems naudas balvas. Klubs ir pietuvojies nākamajai attīstības fāzei, drīzumā arī citi kluba audzēkņi būs gatavi piedalīties sacensībās un aizstāvēt Preiļus Latvijas mērogā,” ar ambiciozajiem nākotnes plāniem dalās Raimonds.

Sporta kluba mērķis ir attīstīt un popularizēt aktīvu dzīvesveidu, uzlabot cilvēka veselību un fizisko sagatavotību, reklamējot veselīgu dzīvesveidu un aktīvu sportu. Sporta kluba jaunumiem var sekot līdzi sociālo tīklu Instagram un Facebook kontos.

Publikācijā izmantotas “13Th Round” fotogrāfijas.

Informāciju sagatavojusi
Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste
Dagnija Dudarjonoka