Jaunatne

Biedrība “Jaunie spārni” īsteno projektu Preiļu novada jauniešiem “Esi stilīgs – LĪDZDARBOJIES!”.

Lai bērni un jaunieši varētu sekmēt pilsoniskās sabiedrības veidošanos, viņiem jābūt izglītotiem, jābūt pilsoniski kompetentiem un aktīviem, gūstot pārliecību par savām zināšanām un spējām. Šajā kontekstā īpašu nozīmi iegūst pilsoniskās audzināšanas un pilsoniskās izglītības loma bērnu un jauniešu pilsoniskās līdzdalības veidošanās procesā.
Lai to sekmētu biedrība realizēs šo projektu, jo iesaistoties pilsoniskās līdzdalības pasākumos, veidojas bērnu un jauniešu sociālā atbildības izjūta, tādējādi tiek stiprināta pilsoniskā sabiedrība.
Pilsoniskā līdzdalība ir svarīgs komponents bērnu un jauniešu attīstībā, kas sekmē cilvēka personības izaugsmi, palīdz veidot sociālo kapitālu un ļauj viņiem atraisīt savu potenciālu un sniegt ieguldījumu vietējās sabiedrības izaugsmē.
Projekta mērķauditorija ir Preiļu novada bērni un jaunieši vecumā no 11 līdz 15 gadiem.
Projekta aktivitātes 10 izglītojošas nodarbības “Jaunais pilsonis”, kur tiks izmantota Latvijas Pilsoniskā alianse izstrādāta metode un informatīvie materiāli.
Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Seko līdzi aktivitātēm biedrības “Jaunie Spārni” Facebook lapā.

Projekta vadītāja

Inese Šuksta