Pagastos Kultūrā

Riebiņu bibliotēkā ir izveidots izstāžu cikls “Lietotāju vaļasprieki un hobiji”, kas ļauj redzēt, cik mēs visi esam radoši savā ikdienā.

Drīz būs klāt Lieldienu laiks un tam par godu Leontīna Paldiņa ir sagatavojusi izstādi “Čibu, čabu zaķīts nāk”, kas līdz marta beigām skatāma Riebiņu bibliotēkas izstāžu zālē.

Leontīna dzimusi un augusi Preiļu novada Stabulnieku pagastā. Apprecoties dzīves ceļš aizvedis uz Talsu novadu Kurzemes pusē, kur  nodzīvoti 13 gadi.  Leontīna  izaudzinājusi piecus bērnus, četri no tiem izveidojuši savas ģimenes. Leontīnas sirdi priecē četri mazbērni.

2010. gadā Leontīna atgriezās atpakaļ no Kurzemes uz savu dzimto vietu –  Stabulniekiem. Audzinot jaunāko dēlu, 2010.gada rudenī, sāka nodarboties ar rokdarbiem – adīt zeķes, kuras tika dāvinātas radiem un draugiem. Neizpalika arī  tautisko zeķu adīšana.

2010. g. – 2021. g. Leontīnai ir bijuši dažādi dzīves pārbaudījumi, bet neskatoties uz to rokdarbi netika atstāti novārtā. Jo rokdarbus darot visu var ātrāk aizmirst un nedomāt ne par ko. Pandēmijas laiks Leontīnu nav apturējis  un neapturēs, bet licis pievērsties rokdarbu mākslai arvien vairāk.

Laika posmā no  2015. gada līdz  2022. gadam Leontīnai bijušas izstādītas 18 izstādes.

Riebiņu bibliotēkas telpās Leontīnas rokdarbi viesojās jau 8 reizes, un katrā izstādē bija saskatāmi dažādi rokdarbu veidi.

Ceram, ka iedvesmotie ar Leontīnas darbiem, arī mūsu lasītāji atrada sev jaunu vaļasprieku un izkrāšņoja savu ikdienu.

Riebiņu bibliotēkas vadītāja
Olga Ribinicka