Valstī Kultūrā

Preiļu posma organizētāja un koordinatore Inita Vaikule. Adīt un radīt gribētāji aicināti pieteikties un saskaņot darbošanās laikus ar Initu pa tālr. +371 26784743.  Šalli Latvijai adīsim IU “Dzīpariņš” telpās, Raiņa bulvārī 17, Preiļos.

No 2. marta līdz 5. martam Preiļu novada adītājas un rokdarbnieces tiek aicinātas piedalīties koprades projektā – adīšanas stafetē “Šalle Latvijai”. Projekta “Šalle Latvijai” mērķis ir gada laikā radīt unikālu adījumu – šalli, kas atspoguļotu visas Latvijas adītāju prasmes, katra novada individuālo krāsu un rakstu izpratni. Kopā ar adījumu ceļo arī Latvijā darināts ādas albums, kurā varēs veikt ierakstu, atzīmējot datumu, kad katrs adītājs piedalījies šalles adīšanā, kā arī ierakstīt novēlējumu Latvijai.

Plašāka informācija pieejama projekta Facebook lapā “Šalle Latvijai”.

Preiļu muzejs kopdarbā piedāvā ieadīt vienotu krāsu joslu, kuras improvizētais tehniskais zīmējums izveidots no etnogrāfiskās Preiļu jostas krāsām. Jostu auda un muzejam dāvināja Tautas daiļamata meistare Albīna Ancāne (1935-2021). Meistares dzīves mīlestības bija ģimene, Dievs un Latvija. Atkārtojot adījumā Preiļu jostas krāsas, pagodināsim šīs čaklās Preiļu rokdarbnieces piemiņu un būsim kā draudzīga ģimene ar ticību Latvijai!

Šalle šobrīd ir atceļojusi no Ludzas un  atrodas Aglonā (Bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas centrā “Strops”) un līdz 28. februārim tai savu daļu ieadīs Aglonas puses iedzīvotāji, Aglonas adīšanas posmu koordinē Inta Reča (T.: +371 29429422).

Ziņu sagatavoja:

izglītojošā darba un darba ar apmeklētāju speciāliste Silvija Ivanovska