Mēs dzīvojam sabiedrībā, kur zīmoliem ir liela nozīme, jo lielais informācijas apjoms, kas tiek pārstrādāts cilvēka smadzenēs ik dienu, liek daudzus lēmumus pieņemt sekunžu laikā. Ja mums ir tikai sekunde, lai izdarītu izvēli, tad parasti uzticamies mūsu spēcīgākajām, tuvākajām un stereotipiskākajām emocijām. Savukārt, ja kā uzņēmēji neesam izveidojuši skaidru zīmolu, t.i. definējuši, kas mēs esam un kas mēs neesam, mēs nevaram sevi ierindot mūsu klienta smadzeņu sekundi garajā lēmumu pieņemšanas procesā.
Un šeit arī lielākais izaicinājums ikvienam biznesam – kā radīt zīmolu, kas pauž mūsu vērtības, stāsta par atbildību, ar kādu mēs strādājam, iekļauj skatu ilgtspējā, kas ir jaunās pasaules zīmolu pamatbāze, bet ir nolasāms, uztverams un atmiņā paliekošs sekunžu laikā.
Viduslatgales pārnovadu fonds piedāvā vebināru par ilgtspējīga zīmola veidošanu; to vadīs lektore Anete Urka. Anete ir Preiļu novada sabiedrisko attiecību veidotāja. Taču lektorei ir nozīmīga pieredze gan zīmolu veidošanā un vadībā, gan uzņēmējdarbībā. Anete kā zīmola vadītāja strādājusi uzņēmumā “Trikātas siers” un piedalījusies uzņēmuma “Latvijas piens” zīmola izstrādē, viņa izveidojusi piena produktu zīmolu “Bryunaļa” un palīdzējusi pilnveidoties daudziem biznesa inkubatoru uzņēmumu zīmoliem. Kafejnīca “Grāmatnīca” Varakļānos ir viņas ģimenes uzņēmums, kas demonstrē mājīgas atmosfēras, lieliska ēdiena un prātā paliekoša zīmola apvienojumu.
Maz atrast tādu, kas nav baudījis “Liepkalnu” maizi, cepumus un citus gardumus. Pieredzes stāstā par zīmola izveidi un lomu uzņēmuma atpazīstamībā dalīsies SIA “Liepkalni” mārketinga daļas vadītāja Ieva Zariņa. Vebinārs būs noderīgs un saistošs ne tikai uzņēmējiem, bet ikvienam interesentam, kas vēlas izzināt patērētāju kultūras norises un zīmolvedības aktualitātes.
Vebinārs ir daļa no korporatīvās sociālās atbildības semināru cikla uzņēmējiem. Tas notiek pateicoties EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” finansējumam.

Vebinārs notiks 2. februārī no plkst. 13:00 līdz 16:30. ZOOM platformā.
Pieteikšanās vebināram