Pagastos Kultūrā

Sestdien, 8. janvārī, Vārkavas muižas pils parkā Vecvārkavā 2022. gada sākumu ieskandināja neparasti jautrs, Vecvārkavā vēl nebijis pasākums – Ragutiņu rallijs. Septiņas aktīvas mājsaimniecības ar radošiem komandu nosaukumiem sacentās dažādās stafetēs un disciplīnās un pildīja āķīgus uzdevumus.
Lai gan ziemīgā diena šķita dzestra, tomēr rallija dalībniekus tas netraucēja – vairāku stundu garumā visu paaudžu pārstāvji skrēja, lēkāja kā zaķi, šļūca no kalniņa, kā arī risināja piparkūku dizaina un ģeometrijas jautājumus. Diena lutināja ar saulīti un starplaikos nosalušās rokas sildīja arī karstas piparmētru tējas krūzīte.
Sacensību dalībnieku motivācijai, protams, bija paredzētas arī balvas. Ragutiņu rallija noslēgumā katra komanda, kas uzvarēja kādā no disciplīnām, tika sevišķi godināta, un atsevišķām nominācijām bija paredzētas bonusbalvas.
Pēc kopīgi pavadītas dienas, rallija dalībnieki baudīja karsto, gardo zupu, ko nu jau kā brīvdabas pasākumu tradīciju bija pagatavojuši jauniešu biedrības “Jaunvide” biedri.

Pasākuma organizators, Vārkavas tautas nama un Rožkalnu kultūras nama vadītājs Andris Lazdāns stāsta: “Ragutiņu rallijs Vecvārkavā ir iezīmējis jaunas tendences turpmāko pasākumu norišu kontekstā. Mēs varam runāt par to, kādas korekcijas pasākumu rīkošanā ir ieviesusi pandēmijas ēna, tomēr ik dienas ir jāpieņem jauni izaicinājumi un, pielāgojoties nestandarta situācijai, jāatrod veids, kā citādāk mēs varam priecāties paši un dāvāt prieku arī jaunākajai paaudzei. Rallijs pierādīja to, ka visi esam noilgojušies pēc kopīgām aktivitātēm, un pasākums ir izdevies necerēti jautrs un sirsnīgs”.
Organizators arī pateicas saviem palīgiem pasākuma tapšanā, kā arī pašiem vārkaviešiem par silto iniciatīvas uzņemšanu un dalību pasākumā, bez kuras tas nemaz nenotiktu.

Rezultāti atsevišķās disciplīnās: disciplīnā “Ātrāks par zaķi” uzvarēja komanda “Nu, nezinu!”, “Piparkūku vīriņu trakumā” uzvarēja “Štamerītes”, “Vecvārkavas biatlonā” uzvarēja “Kosmonauti” un uzdevuma “Skaistākās piparkūkas” ātrākais laiks bija komandai “Superātrie”.
Disciplīnu kopsummā uzvarēja “Štamerītes”, iegūstot “Ragutiņu rallija” galveno balvu – kausu, atstājot aiz sevis komandu “Nu, nezinu!”, savukārt, trešā ātrākā rallija komanda bija “Kosmonauti”.
Bonusbalvas: atraktīvāko meiteņu nominācijā uzvarēja komanda “Zīļu čiekuri”, savukārt, precīzākā komanda biatlonā bija komanda “Štamerītes”. Par pirmo trāpījumu desmitniekā tika apbalvota komanda “Pārsliņas”, kā arī par skaistāko “piparkūku” balvu ieguva komanda “Atvases”.

Informāciju sagatavoja

Vārkavas tautas nama un Rožkalnu kultūras nama vadītājs Andris Lazdāns