Covid-19

Šobrīd Preiļu novada pašvaldībā saslimušo ar Covid-19 kumulatīvais rādītājs  ir viens no zemākajiem valstī – 27 saslimšanas gadījumi uz 100 tūkstoš iedzīvotājiem.

Avots: Slimību profilakses un kontroles centrs

Lai mazināti Preiļu novada iedzīvotāju saslimstību ar Covid-19, Preiļu novada pašvaldība turpina īstenot vairākus pasākumus – iedzīvotājiem tiek sniegt nepieciešamā informācija par Covid-19 izplatību un ierobežošanu, epidemioloģiskās drošības noteikumiem un vakcinācijas iespējām, regulāri tie rīkotas izbraukuma vakcinācijas pagastos, veicināta sadarbība starp ģimenes ārstiem, Sociālajiem dienestiem un pagastu pārvaldēm.

Informācija par vakcināciju pret Covid-19 tiek izvietota arī uz  ziņojumu stendiem pagastos.

Kopumā divu mēnešu laikā, pašvaldībai sadarbojoties ar vakcinēšanas pret Covid-19 pakalpojumu sniedzējiem, Preiļu pilsētā un Preiļu novada pagastos oktobrī, novembrī un decembrī tikušas sarīkotas vairāk kā 30 izbraukuma vakcinācijas, kuras apmeklējuši vairāki simti novada iedzīvotāji. Kā pastāstīja vakcinācijas pret Covid-19 koordinatore Preiļu novadā Anita Brakovska, nepārtraukti turpinās intensīvs individuāls darbs starp ģimenes ārstiem, vakcinētājiem un pašvaldību. Savstarpēji sadarbojoties, tiek meklēti visi iespējamie veidi kā ik katram interesentam piedāvāt iespēju saņemt vakcīnu pret Covid-19. Pateicība pagastu pārvalžu darbiniekiem par iesaisti iedzīvotāju aptaujāšanā, izbraukumu vakcinācijas pagastos  un mājas vizīšu organizēšanā! Paldies par palīdzību Preiļu novada pensionāru biedrībai, aktīvi iesaistoties senioru informēšanā par Covid-19 aktualitātēm!

Atbilstoši epidemioloģiskās drošības prasībām pašvaldība turpina sniegt pakalpojumus attālināti, iepriekš vienojoties par apmeklējumu vai “zaļajā režīmā”, kas nozīmē – iedzīvotājiem ar derīgu pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu. Atgādinām, ka Covid-19 saslimstības ierobežošanai, svarīga ir ikviena cilvēka izlēmīga rīcība. Katram rūpīgi jāpārdomā, kā būtiski samazināt klātienes kontaktus, jāievēro higiēnas prasības un esošie drošības pasākumi, un ierobežojumi. Īpaši svarīgi uzsākt un pabeigt vakcināciju pret Covid-19.

Visa valstī aktuālā informācija par Covid-19, atrodama internetvietnē www.covid-19.gov.lv.  Vienotais bezmaksas tālrunis jautājumiem par Covid-19:  8345.  Pieteikties vakcīnas saņemšanai var internetvietnē: manavakcina.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 8989. Preiļu novadā vakcinācijas punkts darbojas Preiļu slimnīcā, pieteikties vakcīnai var zvanot pa tālruni +371 28234496.  Informācija par novadā organizētajiem vakcinācijas izbraukumiem regulāri tiek atjaunota un publicēta mājaslapā sadaļā “Jaunumi” un “Covid-19”.

Informāciju sagatavojusi:

Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste
Dagnija Dudarjonoka