Labklājības pārvaldē

Ziemassvētki saistās ne tikai ar egļu un sveču smaržu, bet arī ar dāvanām, kuras parasti tiek noliktas zem svētku eglītes. Kuram ir lielāks prieks – dāvinātājam  vai saņēmējam? Protams, ka dāvinātājam, jo ir ko un  kam dāvāt. Tas sagādā vislielāko prieku. Galvenais ir gatavošanās svētkiem. Lai sagādātu pārsteigumu  Preiļu novada Labklājības pārvaldes pansionāta “Preiļi” iemītniekiem, Preiļu novada Pensionāru biedrība kopā ar biedrību “Mūsmājas”  jau novembrī uzsāka dāvanu gatavošanu. Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška ierosināja izgatavot mīkstus, dekoratīvus  spilventiņus. To izgatavošana izrādījās darbietilpīgs un patīkams  process. Spilventiņi senioriem noteikti noderēs, tāpat kā pašizgatavotie vilnas izstrādājumi un higiēnas preces. Biedrības “Mūsmājas” seniores sarūpēja našķus, cimdus, zeķes  un kalendārus Tīģera gadam.

2021. gada 22.decembrī pansionātā “Preiļi” sarūpētās dāvanas ar mīļiem un sirsnīgiem, uzmundrinošiem vārdiem, ar Ziemassvētku dziesmām un ar humoru pasniedza Baltā Pelīte (Marija Briška) un Salatētis (Elma Aksjonova).

Pansionāta vadītāja Inga Vilcāne sirsnīgi pateicās par jau 10 gadus ilgušo sadarbību, kura jau izveidojusies kā tradīcija. Pensionāru biedrības priekšsēdētāja Marija Briška izteica sirsnīgu paldies visām seniorēm, kuras atrada laiku un iespēju  piedalīties šajā projektā.

Preiļu novada

Pensionāru biedrības valdes locekle Marija Volkova