Izglītībā

Preiļu novada bērnu un jauniešu centrā decembris ritēja zem darbīgo Rūķu zīmes, jo notika dažādi pasākumi, kas raksturīgi tikai gada nogalei un kas ir tradicionāli ik gadu. Arī šis gads nebija izņēmums un kā Ziemassvētku priekšdarbu neatņemama sastāvdaļa Namiņā notika Rūķu dienas, kurās darbojās aktīvi Rūķi radošajās darbnīcās. Lielāku un mazāku darbiņu pilnas, aizritēja četras jautras pēcpusdienas, kuru laikā pulciņu audzēkņiem bija iespēja gan individuāli, gan nelielās grupiņās, izrotāt, iepriecināt, izgudrot, izdarīt, izvēlēties, izgaršot, uzmeistarot, izspēlēt, izsapņot un svinēt no visas sirds! Tika gatavoti dažāda veida rotājumi, dekori, apsveikumi, dāvanu saiņošanas aksesuāri, tika zīmētas un rakstītas vēstulītes Ziemassvētku vecītim, tika veikti pat dažādi jautri eksperimenti. Par tradīciju jau ir kļuvis arī tas, ka kopīgiem spēkiem pulciņu audzēkņi un skolotāji rotā visas savas telpas, rotā logus un durvis.

Paldies mūsu čaklajiem pulciņu audzēkņiem un atsaucīgajiem darbiniekiem, kuri aktīvi iesaistījās gan svētku noskaņas radīšanā, gan dažādās Rūķu aktivitātēs. Īpašu  paldies gribas teikt skolotājām Vijai Kokorietei, Lailai Vibornai un Dacei Utinānei, kuras vienmēr ir atbalstošas, izdomas bagātas un ar savu pozitīvo enerģiju spēj aizraut un iepriecināt Namiņa audzēkņus.

Lai visiem Bērnu un jauniešu centra audzēkņiem, vecākiem un iestādes darbiniekiem sirsnīgi un ģimeniski Ziemassvētki un Jaunais – 2022.gads, lai atnāk ar jauniem sapņiem, cerībām un saticību, jo…

…”Nav bijis vēl neviens tāds gads,

Kas tikai laimi nestu.

No bēdām, rūpēm sargātu

Un laimes kalnā vestu,

Bet laimīgs tas, kas smaidot prot,

Ņemt pretī to, ko dzīve dod!”

Anita Kolosova
Preiļu novada Bērnu un jauniešu centra direktora vietniece