Veselība Sabiedrībā Iedzīvotājiem

7. decembrī Preiļu novada pensionāru biedrībā notika sirsnīgs pasākums, kura laikā ar pateicības vārdiem, laba vēlējumiem un dziesmām, tika atzīmēta biedrības medicīnas centra darbības 15 gadu jubileja un īpaši sveiktas brīvprātīgās centra darbinieces.

Preiļu novada Pensionāru biedrības medicīnas aprūpes centrs darbojas jau 15 gadus. Tas dibināts 2006. gada aprīlī. Centra mērķis – sniegt maznodrošinātajiem un trūcīgajiem pensionāriem bezmaksas medicīniskos pakalpojumus – asinsspiediena mērīšanu, cukura un holesterīna līmeņa noteikšanu asinīs. Iegādāts trenažieris-velosipēds, vingrošanas sols, bumbas. Centru apmeklēja daudzi pensionāri, dažbrīd veidojās pat rindas. Tas apliecina tikai to, ka šādi pakalpojumi ir pieprasīti un ļoti vajadzīgi, bija ļoti iecienīti. Pašlaik jāatzīmē, ka Covid-19 pandēmijas laikā centra darbība bija daļēji jāpārtrauc. Tiek mērīts tikai asinsspiediens un skābekļa koncentrācija asinīs.

Atzīmējot 15 gadu jubileju, kopā sanāca brīvprātīgās medicīnas darbinieces, kuras strādāja šajā centrā – Leonora Stare, Vija Vitova, Broņislava Draboviča, Valentīna Dzene, Albīna Valicka. Veselības stāvokļa dēļ uz jubilejas pasākumu nevarēja ierasties Veronika Sondore un Erna Kozure. Daudzas no viņām šo darbu turpina.

Klātesošos sirsnīgi sveica Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška. Viņa pasniedza tencinājuma rakstu “Sirsnīgs paldies” par mediķu nesavtīgu darbu, pūlēm, iejūtību pensionāru veselības saglabāšanā, kā arī nelielas dāvaniņas.

Atzinīgi vārdi jāsaka Preiļu novada pašvaldībai, kura veselības aprūpes istabas darbošanos atbalsta finansiāli. Arī šoreiz pasākumu kuplināja, atbalstīja novada pašvaldības priekšsēdētāja otrā vietniece Anita Brakovska. Viņa izteica pateicības vārdus novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētājai Marijai Briškai un medmāsām. 15 gadu jubilejā medmāsas sveica  arī Labklājības pārvaldes direktore Sandra Sprindža.

Ar nelielu koncertu klātesošos sveica senioru vokālais ansamblis “Virši” Santas Karinas  Ošas vadībā.

Marija Volkova – PNPB valdes locekle