Veselība Pašvaldībā

Decembra sākumā viena no nesen ievēlētajām SIA “Preiļu slimnīca” valdes loceklēm Sandra Akmane Preiļu novada domes kapitālsabiedrībai iesniegusi “Paziņojumu par amata atstāšanu”. Pamatojums – likumā iestrādātā norma, kas liedz pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļiem atrasties valdes locekļa amatā citā tādas pašas nozares uzņēmumā. Tā kā Sandra Akmane vada arī savu privāto medicīnas nozares SIA, likuma kontekstā tas radītu interešu konfliktu.

Pati Sandra komentē, ka, neskatoties uz radušos situāciju, viņa arī turpmāk neliegs savas konsultācijas SIA “Preiļu slimnīca”.

“Man ir ārkārtīgi skumīgi, jo biju rūpīgi saplānojusi darbus un pienākumus savā privātajā biznesā, lai ar pilnu atdevi varētu darboties SIA “Preiļu slimnīca”. Redzēju, ka komanda un iespējamā sadarbība varētu būt veiksmīga un produktīva. Jau no pirmajām tikšanās reizēm man bija skaidra vīzija par darāmajiem darbiem. Žēl, ka likums šajā situācijā norāda uz interešu konfliktu, kas pēc būtības tur nav iespējams,” uzsver Sandra Akmane.

SIA “Preiļu slimnīca” valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Žukova uzsvēra: “Ir žēl zaudēt potenciāli ļoti vērtīgu un profesionālu kolēģi, kurš labi orientējas medicīnas iestāžu vadībā. Bet uzsveram, ka radusies situācija SIA “Preiļu slimnīca” ikdienas darbu neietekmēs”.

Preiļu novada domes izpilddirektors Aigars Zīmelis komentē: “SIA “Preiļu slimnīca” šobrīd atrodas neapskaužamā situācijā, jo tikko bija sākusi veidoties spēcīga un mērķtiecīga uzņēmuma vadība. Sandra būtu devusi lielu pienesumu. Ir žēl, ka izveidot ilgtermiņa sadarbību neizdevās. Lai arī SIA “Preiļu slimnīca” strādā ar peļņu, kapitālsabiedrībai piemīt liels attīstības potenciāls, kura īstenošanai nepieciešama spēcīga komanda. Diemžēl, runājot ar mediķiem, kuri varētu būt atbilstoši šāda amata ieņemšanai, viņi pārsvarā neredz sevi daļēji administratīvā valdes locekļa amatā. SIA “Preiļu slimnīcai” šobrīd ir rasti papildu resursi attīstības projektu vadībai un finanšu plānošanai, pateicoties jaunās valdes locekles Aijas Vanagas kompetencēm un ieguldījumam. Tagad svarīgi atrast valdes locekli ar medicīnas specializāciju”.

Ziņu sagatavojusi:

Preiļu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anete Urka