Iedzīvotājiem

Biedrība “Liepu iela 8” Preiļos realizējusi Viduslatgales pārnovadu fonda mazo grantu programmas “Iedzīvotāji veido savu vidi-2021” atbalstīto projektu. Projekta ietvaros Liepu ielas 8 pagalma bērnu spēļu laukumā ir uzstādītas šūpoles, pie katras kāpņu telpas novietoti četri soliņi un iestādīti košumkrūmi.

Sākotnēji projekta īstenošanas laiks bija paredzēts 2021.gada jūnijs-septembris, bet projekta realizācija iekavējās, jo mājas renovācijas būvniecības darbi, kuriem bija jābeidzas jūnijā, ievilkās līdz pat augustam, būvnieks kavējās arī ar būvžogu noņemšanu un aizvešanu. Kad tas beidzot bija izdarīts, augusta beigās uzsākām īstenot savu projektu. Būvmateriālu cenas pieaugumu dēļ, aizkavējās arī šūpoļu un soliņu izgatavošana, bet kad tas bija izdarīts, mājas iedzīvotāji aktīvi piedalījās to uzstādīšanā. Oktobrī tika sarīkota iedzīvotāju talka, lai sakoptu apkārtni, nopļautu saaugušo zāli, sagrābtu lapas un iestādītu desmit hortenzijas gar ielas malu, lai vizuāli atdalītu ielu no bērnu spēļu laukuma, vēl sešas tika iestādītas mājas priekšā.

Kopējais projekta budžets bija  680,00 eiro, no tiem pašvaldības finansējums 550,00 eiro, biedrības līdzfinansējums 130,00 eiro.

Biedrība “Liepu iela 8” izsaka lielu pateicību Preiļu novada pašvaldībai, Viduslatgales pārnovadu fondam, Preiļu novada Upmalas pagasta amatniekam Aināram Gavaram un Liepu ielas 8 mājas iedzīvotājiem par atbalstu un dalību projekta īstenošanā.

Biedrības “Liepu iela 8”

valdes locekle Kristīne Gribonika