Autoceļi Iedzīvotājiem

Novembra izskaņa Latvijā atnesusi kārtīgu sniega segas biezumu. Spēcīgās vēja brāzmas daudzviet radījušas sanesumus, sniegs un apledojums apgrūtina pārvietošanos gan kājāmgājējiem, gan autovadītājiem.

Sniega segas biezums valsts austrumos un arī Preiļu novadā vietām pat pārsniedz iepriekš prognozētos 20 cm, tādēļ Preiļu novada pašvaldība ietvju un trotuāru tīrīšanā šobrīd mobilizējusi visus spēkus. Darbā iesaistīti divi specializētie traktori ietvju tīrīšanai, kā arī viens lielais traktors, kas palīdz notīrīt pievedceļus. Tāpat ielās strādā visi SIA “Preiļu saimnieks” sētnieki un bezdarbnieku programmas dalībnieki, kuri veic algoto pagaidu sabiedrisko darbu.

Braucamās ceļu daļas tīrīšanu pilsētas teritorijā veic firma SIA “Ceļi un tilti”, pagastu teritorijās dažādi citi individuālie pakalpojumu sniedzēji. Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

Par nepieciešamību atbrīvot ietves un trotuārus no sniega pilsētas teritorijā iespējams vērsties pie SIA “Preiļu saimnieks” komunālās nodaļas vadītājas Diānas Kotānes, zvanot pa tālruni +371 26438147.

Ziņu sagatavojusi:

Preiļu novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Pastare