Sabiedrībā Covid-19

22. novembrī noslēdzās republikas brīvprātīgo kustības “Viegli palīdzēt” un Latvijas senioru kampaņa “Palīdzi sev. Palīdzi citiem.”. Zoom platformā to vadīja šīs kustības pārstāvis Miks Celmiņš. Viņš pastāstīja, ka kampaņa ilga 22 dienas. Tajā iesaistījās 104 biedrības un 67 dažādas organizācijas. Kampaņas laikā, tika uzrunāti un apzvanīti vairāk nekā 1000 cilvēku. Vairāk kā simts cilvēku ir piekrituši aicinājumam un devušies vakcinēties. Ļoti labi šis darbs bija noorganizēts septiņās biedrībās, tajā skaitā Preiļu novada Pensionāru biedrībā un Kuldīgas Senioru skolā. Tāpēc viņa vislielākā pateicība katram, kurš brīvprātīgi iesaistījās šajā kampaņā.

Aktrise Guna Zariņa nolasīja Valsts prezidenta Egila Levita kunga pateicības vēstuli  par veikto ļoti svarīgo darbu. Sirsnīgus vārdus saņēmām no Veselības ministrijas ministra Daniela Pavļuta kunga, kurš atrada laiku būt kopā Zoom platformā esošajiem dalībniekiem.

Ilze Jankovska atzīmēja, ka veikta liela palīdzība mediķiem, vakcinācijas organizētājiem, uzteica lielo solidaritāti. Kopīgi priecājās, ka rezultāti ir diženi.

Par sava darba veikumu M.Celmiņa kungs palūdza pastāstīt Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāju, Latgales reģionālās pensionāru apvienības priekšsēdētājas vietnieci Mariju Brišku. Viņa uzsvēra, ka tā bija jau sen gaidīta kampaņa, jo šo svarīgo darbu bijām sākuši jau oktobra sākumā. Darbs ritēja sadarbībā kopā  ar Preiļu novada pašvaldību. Tikai divu dienu laikā (19. un 21.novembrī) vakcinēties atnāca 115 cilvēki. Informāciju par vakcinēšanos ievietojām biedrības sociālajā tīklā  Facebook, Preiļu novada mājas lapā, masu mēdijos, TV -24 intervijā kopā ar Veltu Puriņu (raidījums “Dienas personība”), kur bija intervēta Marija Briška, Latvijas TV reklāmā, kā arī individuālas sarunas ar cilvēkiem par konkrētiem Covid-19 saslimstības piemēriem. Kopīgās sarunās izkristalizējās doma, ka vakcinējoties sargāsim ne tikai sevi, bet  nosargāsim arī citu cilvēku veselību. Galvenais ir komunikācija. Katrs cilvēks ir svarīgs, tāpēc vajag palīdzēt tiem, kuri vēl domā par vakcinēšanos, ķā arī vientuļajiem pensionāriem. Vakcinējoties ir svarīgi iekļauties kopējā sabiedrības apritē Paldies visiem, kuri saistīti ar šo svarīgo darbu.

Raidījumā  noslēgumā M. Celmiņa kungs  novērtēja, ka Preiļu novada Pensionāru biedrība ir kā paraugs mūsu sabiedrībai un izteica pateicību Marijai Briškai, motivēja turpmākajam darbam.

Marija Volkova Preiļu novada PB valdes locekle