Pašvaldībā

Preiļu novada domes sēdē 28. oktobrī pieņēma lēmumu pārņemt Preiļu novada pašvaldības īpašumā bijušās Aglonas novada pašvaldības SIA “Cirīšu HES” 40% kapitāldaļas 89 097 eiro apmērā.

SIA “Cirīšu HES” ir privāta kapitālsabiedrība, kurai 60% no kapitāldaļām pieder SIA „SKF un partneri”. Uzņēmums dibināts 2002. gada 28. janvārī un tā galvenā pamatdarbība ir elektroenerģijas ražošana (NACE2 35.11). Papildus “Cirīšu HES” darbojas tūrisma nozarē – piedāvā kempinga vietas, atpūtas transportlīdzekļu laukumu un apdzīvojamo autopiekabju laukumu īri, kā arī izmitināšana pakalpojumus – viesu mājās un cita veida īslaicīgas apmešanās vietas. Uzņēmuma pamatkapitāls ir veidojies no Aglonas pagasta padomes mantiskā ieguldījuma 89 097 eiro apmērā un SIA „SKF un partneri” 133 646 eiro naudas līdzekļiem.

Preiļu novada pašvaldība Aglonai piederošās “Cirīšu HES” kapitāldaļas pārņem administratīvi teritoriālo reformas rezultātā. Lēmums pieņemts pamatojoties uz “Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma” pārejas noteikumu 6.punktu, MK  2020. gada 10. novembra noteikumu Nr. 671 “Pašvaldību institūciju, finanšu, mantas, tiesību un saistību pārdales kārtība pēc administratīvo teritoriju robežu grozīšanas vai sadalīšanas” 9.punktu, 10.punktu, 13.punktu.

Laine Giluče,

Preiļu novada pašvaldības mājaslapas satura redaktore