Senior, vai Jūs esat vakcinējies pret Covid-19 slimību?

Tā kā valdība no 21. oktobra līdz 15. novembrim ir noteikusi mājsēdi, visiem jāievēro ikdienas dzīves ierobežojumi. No plkst. 20.00 līdz plkst. 5.00 ir jāatrodas mājās. Tomēr, dienas laikā visi var apmeklēt pārtikas veikalus un iegādāties pirmās nepieciešamības preces, saņemt medicīniskos pakalpojumus un tamlīdzīgi.

Ņemot vērā savu personīgo pieredzi, kad man nevakcinēto tuvo cilvēku dzīves pagājušajā gadā izbeidza šī Covid-19 slimība, lai pasargātu sevi no saslimstības ar Covid-19, savus tuviniekus un apkārtējos cilvēkus, rekomendēju tuvākajā laikā vakcinēties. Šobrīd ir īpaši pieaudzis Covid-19 izplatības ātrums un saslimošu cilvēku skaits, tāpēc uzklausiet vakcinētos cilvēkus, savus labvēļus un izdariet pareizo, zinātniekiem aprobēto izvēli.

Plašāku informāciju par vakcināciju pret Covid-19 var saņemt gan Preiļu slimnīcas mājas lapā, gan TV pārraidēs, radio, laikrakstos un citos medijos. Pēc vakcīnas saņemšanas būs plašākas iespējas piedalīties sabiedriskos pasākumos, ceļot, apmeklēt sabiedriskas vietas.

Senior, es esmu pārliecināta, ka Jums vēl ir iespēja aktīvi dzīvot, tāpēc vakcinējies! Tas pasargās ne tikai no smagas saslimšanas, bet arī dos drošu iespēju tikties ar bērniem, mazbērniem, aiziet vai aizbraukt pie viņiem. Valdība ir pieņēmusi likumu, ka vakcinētos seniorus atbalstīs arī finansiāli. Lūdzu, izmantojiet visas iespējas, kuras tiek piedāvātas vakcinētiem senioriem!

Marija Briška,

Latvijas reģiona Pensionāru apvienības priekšsēdētājas vietniece,

Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja