Veselība Covid-19 Preiļu novadā

23. oktobrī Upmalas pagasta Vecvārkavā un Vārkavas pagasta Vārkavā ikvienam interesentam būs iespēja saņemt vakcīnu pret Covid 19.
Vakcīnu varēs saņemt no 9:00 līdz 12:00 Vārkavas vidusskolas sporta zālē (Skolas ielā 4, Vecvārkavā) un laikā no 13.00 līdz 16.00 Vārkavas Tautas namā (Kovaļevsku ielā 5, Vārkavā).

Vakcinācija notiks ar Johnson&Johnson vakcīnu Janssen un  Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty.
Vakcinācijai nav iepriekš jāpiesakās. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.

Vakcinēties iespējams iedzīvotājiem no 12 gadu vecuma.
Pusaudžiem no 12 līdz 13 gadu vecumam vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim – pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).
Atbilstoši Pacientu tiesību likuma 13. pantam nepilngadīgiem pacientiem no 14 gadu vecuma ārstniecība ir pieļaujama, ja saņemta viņu piekrišana, līdz ar to pusaudži no 14 gadu vecuma paši var pieņemt lēmumu vakcinēties un nav nepieciešama vecāku vai aizbildņu atļauja vakcīnas saņemšanai.
Vakcinācija pret Covid-19 12-15 gadus veciem pusaudžiem notiks tikai ar Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty.

Izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19 notiek, lai nodrošinātu vakcinācijas pakalpojumu pēc iespējas tuvāk cilvēku ikdienas gaitām.
Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar Preiļu novada Vārkavas apvienības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālisti pa tālr. nr.: +371 20385972 vai rakstot uz e-pasta adresei: info@varkava.lv