Preiļu novadā Jaunatne

Sākoties 2021./2022. gada mācību gadam, arī darbs ar jaunatni un Jauniešu centrs “ČETRI” beidzot ieguva atļauju veikt darbu ar jaunatni iekštelpās, uzņemot vienā reizē ne vairāk kā 20 jauniešus un reģistrējot tos. Jaunieši telpas varēja apmeklēt, uzrādot skolas negatīvo Covid-19 testu, veikto testu laboratorijā vai Covid-19 sertifikātu. Līdz tam – augustā jauniešu centrs telpās vienlaikus varēja uzņemt 5 jauniešus, taču paralēli tam tika veikts arī ļoti aktīvs darbs gan vasaras āra terasē, gan tika organizētas dažādas ārpustelpu aktivitātes un nodarbības!

Sākumā bija bažas, vai jauniešiem būs palicis ieradums un vēlme pēc tik ilga laika vakaros vai pēc skolas stundām apmeklēt jauniešu centru, jo iekštelpas tiešām ilgu laiku jauniešiem bija ciet, taču esam priecīgas, ka – veicot digitālo darbu, ārpustelpu aktivitātes, nodrošinot vasaras terasi utt., mums izdevās nepazaudēt jauniešus un viņu pieradumu būt kopā ar mums!

Septembra mēnesī Jauniešu centra “ČETRI” telpas apmeklēja 486 jaunieši! Pēc apkopotajiem datiem, varam secināt, cik ļoti jaunieši ir izslāpuši pēc socializēšanās, lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespējām un kopā būšanas!

Dotajā brīdī (no 11.10.) jauniešu telpas var apmeklēt tikai uzrādot Covid-19 sertifikātu, tādēļ aicinām jauniešus no 12 gadiem izvērtēt iespēju vakcinēties!

Darbs ar jaunatni NAV apstājies un neapstāsies, strādājam joprojām klātienē, individuāli un arī digitāli! Aktivitātēm var sekot līdzi Jauniešu centra “ČETRI” Facebook lapā, Instagram kontā un arī Preiļu mājaslapā!

Vēlam visiem labu veselību un enerģisku rudeni!

Sagatavoja

Sintija Ančeva

Vadītāja, Jaunatnes lietu speciāliste
sintija.anceva [at] preili.lv