Sportā Preiļu pils un parks

Vilšanos pavasarī nācās piedzīvot skriešanas draugiem, kuriem jau otro pavasari sakarā ar epidemioloģisko situāciju valstī, bija liegta iespēja pulcēties nu jau uz tradicionālo skriešanas seriālu “Parka pusstundas skrējiens”. Pēc situācijas uzlabošanās valstī, rudens pusē tomēr tika rasta iespēja uz saīsināto – četru posmu novadīšanu. Nu tagad jāpriecājas, ka paspējām laikā – pirms ārkārtas stāvokļa ieviešanas valstī.

Skriešanas seriālu iecienījuši ne tikai Preiļu iedzīvotāji, kuriem tā ir kā motivācija izkustēties, bet arī vārkavieši, aglonieši un citi apkārtējie iedzīvotāji – fizisko aktivitāšu cienītāji. Šogad, lai ierobežotu lielu cilvēku grupu vienlaicīgu pulcēšanos, bija dota iespēja katram izvēlēties kādu no četriem piedāvātajiem starta laikiem. Kā jau iepriekš minēju – seriāls ir iecienīts ne tikai aktīvo skrējēju vidū, kuri trenējas un piedalās dažādās sacensībās, bet arī fizisko aktivitāšu cienītāju vidū, kuriem tā ir iespēja izkustēties sev pieņemamā intensitātē domubiedru grupā, svaigā gaisā baudot lieliskos Preiļu parka dabas skatus. Ja ieskatāmies sausajos statistikas ciparos, tad varam teikt, ka vismaz reizi uz starta līnijas ir stājušies 283 censoņi – no viņiem atkārtoti to darījuši 53, bet 49 skrējēji apmeklēja trīs posmus un 45 uzticīgākie skriešanas cienītāji bija tik centīgi, ka piedalījās visos posmos. Meistarīgākie vīriešiem – Guntis Veigulis un Dāvis Salcēvičs, kuriem kādā no posmiem izdevās ieskriet piecpadsmitajā aplī, bet sievietēm savu meistarību apliecināja Natālija Krupina – spējot trijos posmos ieskriet četrpadsmitajā aplī. Skriešanas seriāls māca arī godīgu attieksmi sportā – katrs finišā pats paziņo savu noskrieto apļu skaitu pusstundā. Te nu jāsaka, liekot roku uz sirds,  ka ne visiem jaunāko grupu dalībniekiem izdevās apliecināt savu objektivitāti – bet arī tā mēs mācāmies! Dalībnieki, kuri piedalījās divos un vairāk posmos savā īpašumā ieguva piemiņas magnētiņu ar skrējiena simboliku, bet meistarīgākie I – III vietu ieguvēji savās vecuma grupās papildināja savu medaļu kolekciju.

Diemžēl epidemioloģiskā situācija valstī tuvākajā laikā nesola neko labu tiem skriešanas draugiem, kuriem cieņā ir sacensību gars. Tāpēc, nekas cits neatliek kā pacietīgi turpināt trenēties un cerēt, ka nākošajā gadā situācija būs mums daudz labvēlīgāka. Izmantosim iespēju pilnveidoties ne tikai fiziski āra apstākļos, bet norūdīsim miesu un garu, lai no cīņas ar Covid-19 izejam kā uzvarētāji!

Skriešanas seriāla “Parka pusstundas skrējiens -2021” laureāti:

2010. gadā dzimuši un jaunāki:

  1. Nauris Skutelis; Ērika Some;
  2. Edvards Skutelis; Signe Laganovska;
  3. Daniels Daņilovs; Sintija Uzuliņa;

2008 – 2009. g.dz.

  1. Kristiāns Daņilovs; Katelīna Švābe;
  2. Renārs Cakuls; Kate Kaļāne;
  3. Intars Veliks; Viktorija Mironova;

Oļegs Furtikovs;

2006 – 2007. g.dz.

  1. Edgars Simanovičs; Sofja Kiillova;
  2. Maksims Ivanovs; Ance Jaudzema;
  3. Raivo Usāns; Alise Krūmiņa;

2003 – 2005. g.dz.

  1. Dāvis Salcēvičs; Anastasija Dekterjova;
  2. Lauris Pastars; Justīne Stašulāne;
  3. Maksims Pikunovs; Ieva Līga Jurēvica;

1987 – 2002. g.dz.

  1. Guntis Veigulis; Ļubova Denisova;
  2. Renārs Valdonis; Antra Veigule;
  3. Mārtiņš Bogdanovs; Maira Šuksta;

1977 – 1986. g.dz.

  1. Artūrs Meluškāns; Natālija Krupina;
  2. Āris Skutelis; Ilze Čamane;
  3. Pāvels Soboļevs; Santa Rusiņa;

1967 – 1976. g.dz.

1.-2. Ilgvars Kalvāns;    1. Žanete Beča;

1.-2. Modris Logins;     2. Kristīne Logina;

3. Jānis Ondzuls;          3. Inga Haritonova;

1966. g.dz. un vecāki:

  1. Aivars Žugris; Aina Leikuce;
  2. Leonīds Valdonis; Ludmila Martinova;
  3. Feoktists Pušņakovs; Iveta Kurpniece;

Nūjotāji:

60+ grupa;                             -59 grupa;

  1. Marija Lāce;                Lolita Kaļāne;
  2. Monika Pušņakova;   Ilona Aizpuriete;
  3. Digna Prodniece;

Ģimenes:

  1. Aleksandrs Serovs; Tomass Serovs;
  2. Žanis Timofejevs; Dārta Dombrovska;
  3. Linda Skutele; Marta Skutele;

L. Valdonis,

Sporta pasākumu organizators