Preiļu novadā

Rādās, cik sen bija pavasaris, bet jau rudens… Krīt krāsainās lapas, dzestrais vējiņš atgādina par to, ka siltās dienas pagājušas, kā nebijušas. Liek pabrīnīties, kas no mazās sēkliņas ir izveidojies un izaudzis.

Pavasara sākumā Preiļu novada Pensionāru biedrība īstenoja projektu “No mazas sēkliņas uz rudeni”. Tika iegādātas sēklas un atbilstoša zeme, uz visām palodzēm veidojās jaunie stādi. Maijā notika dārzeņu stādu maiņa. Stādīti un kopti, siltās vasaras loloti, stādi veidojās par garšīgiem dārzeņiem.  Projekts ilga no pavasara līdz pat 8. oktobrim.

Pensionāru biedrībā tika organizēta interesanto un savdabīgo augļu un dārzeņu izstāde. Acis priecēja gan interesantie paprikas veidojumi, kabači, burkānu “kājiņas”, savdabīgi kartupeļi, patisonu dažādība, batāti. Vienam otram tas bija jaunatklājum – kas tie tādi ir batāti? To dažādās formas ir jāredz. Arī ķirbji saauguši lieliski un pamatīgi.

Liels paldies senioriem – Marijai Briškai, Annai Brūverei, Irēnai Galvānei, Broņislavai Lauskai, Marijai Vaivodei, Veronikai Lazdānei, Antoņinai Pastarei  un  citiem. Kopumā vairāk kā 23 seniori piedalījās ar visu to labāko, kas izaudzis dārzā un varēja mainīties, un  iepriecināt vienam otru. Ļoti pieprasīti bija ķiploki, sīpoli, arī kartupeļi, ķirbji, kabači, paprika, čili un citi dārzeņi. Klātesošos priecēja ne tikai pilnie grozi ar dārzeņiem, bet arī karstā tēja, gatavota ar mīlestību un sarūpētie našķi. Pasākums notika pie Preiļu novada Pensionāru biedrības –  ārā, jo bija tam labvēlīgs laiks.

Tika izteikti pateicības vārdi Pensionāru biedrības priekšsēdētājai Marijai Briškai par tik labu un interesantu ideju – projektu, par tā lielisku īstenošanu, izteikts lūgums  turpināt iesākto tradīciju.

Marija Volkova, PB valdes locekle