Jaunatne Izglītībā

Mūsdienu mainīgajā pasaulē vienīgais kapitāls, par kura drošību varam sniegt garantiju, ir cilvēka izglītība. Tā ir vērtība, ka neapsūbēs mitruma iespaidā, nezudīs neapdomīgas monetārās politikas rezultātā un netiks apdraudēta garnadžu ierašanās gadījumā. Tā ir vērtība, kuras iegūšana ir tikpat nepiepildāma kā cilvēka personības attīstība, ir tikai soļi, neatlaidīgi un apņēmīgi soļi pareizajā virzienā…

Pateicoties vairāk nekā 200 ziedotājiem no Latvijas, Amerikas, Austrālijas, Kanādas, Lielbritānijas, Venecuēlas un Zviedrijas, jaunajā mācību gadā ar stipendijām Latvijas augstskolās studē 825 studenti – no tiem 290 stipendiju saņem pirmo reizi,  451 stipendiāts studijas turpina un 84 jaunieši tika izraudzīti citos papildkonkursos. Gada laikā stipendijās plānots izmaksāt vairāk nekā 1,5 miljonus eiro.

Par spīti aizvadītā gada izaicinājumiem ziedotāji turpina atbalstīt Latvijas jauniešus ceļā uz izcilību. 2021./2022. mācību gadā ziedotāju stipendijas  no Preiļu novada saņem 19 jaunieši: Egons Rebainis (Zelmas Grīnfeldes-Brežinskis piemiņas stipendija), Nikola Djubina (Guntara Kokoreviča stipendija), Jānis Kokins un Katrīna Valaine (SIA “Kurekss” stipendija), Anastasija Dementjeva (Mecenātu Borisa un Ināras Teterevu fonda stipendija medicīnā), Solvita Ragauša (Hugo un Mirdzas Karlsson piemiņas stipendija), Liena Gasiņa (Viļa Olava piemiņas stipendija), Ausma Kobliņeca (Ernas Bertas Meijas Gurķis piemiņas stipendija), Matīss Sondars (Jāņa Vilgerta stipendija), Darina Luriņa (Asjas un Berndta Everts piemiņas stipendija), Kristians Plots (Draugu stipendija), Anna Ciematniece un Elīna Cakule (Zvejnieku ģimenes stipendija), Laura Grigule, Viktorija Gžibovska, Lāsma Neiceniece, Aurēlija Pujiņa, Andrejs Ločs un Karina Komlačova (Gunāra Šterna piemiņas stipendija).

Pieteikšanās Vītolu fonda administrētajām stipendijām nākamajam studiju gadam sāksies 2022. gada 1. februāra un turpināsies līdz 1. martam. Vairāk informācijas: www.vitolufonds.lv.

Vītolu fonds

www.vitolufonds.lv