Kultūrā

Šoruden jaunajā sezonā Latgales reģionālā televīzija (turpmāk LRT) turpina iepriekšējos divos gados uzsākto projektu un veido jaunus raidījumu cikla ģimenēm ar bērniem un pusaudžiem “Žik!” raidījumus latgaliešu valodā. Piektais no tiem televīzijas ekrānos būs vērojams jau šo svētdien 10. oktobrī pl. 14:30 kanāla Re:TV Vislatvijas apraidē, kā arī pirmdien 11. oktobrī pl. 18:30 kanāla Re:TV Virszemes apraidē Latgales reģionālajā televīzijā un pl. 20:00 kanālā TV 24 ar atkārtojumu sestdien 16. oktobrī pl. 11:00.

Raidījumu ciklam šosezon pilnībā mainīts formāts un katru no tiem veido četras aizraujošas tematiskas sadaļas. Turpināsim vēstīt par atpūtas iespējām ģimenēm ar bērniem dažādās Latgales vietās, kā arī tiksimies ar talantīgiem cilvēkiem, bet iepriekš iekļauto pasākumu un dabas aktivitāšu vietā būs ieskats medijpratībā un dažādu uzņēmumu, kā arī laukos dzīvojošu ģimeņu veiksmes stāstos.

Piektajā raidījumā tā vadītājas LRT žurnāliste Ausma Sprukte un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas 5. klases skolniece Adriana Goroščaka izlozēs, kura dosies izzināt atpūtas iespējas Varakļānu muižas pilī un citviet šajā apkārtnē, kā arī, kura tiksies ar Viedokļu līderu skolas pārstāvjiem Diānu Selecku un viņas dēlu Juri, lai pārrunātu sociālo tīklu lietošanas paradumus. Raidījuma gaitā arī aktualizēsim, kā Rēzeknes novada Lendžu pagasta vārdu Latvijā un pasaulē nes kafijas grauzdētavas “KUUP COFFEE” saimnieks Oskars Maculevičs ar ģimeni, gan ieklausīsimies tā dēvētas Latgales repa princeses Daigas Barkānes jeb Ūgas pieredzes stāstā.

Turpināsim arī minēt Rēzeknes novada iedzīvotājas Irbes un Jurģa no Īrijas mīklas. Ļoti gaidīsim jūsu atbildes uz tām foto, video, zīmējumu, dzejas vai jebkādā citā brīvā formātā mūsu sociālo tīklu vietnēs, kā arī tās var iesūtīt pa pastu uz adresi Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 98, LV-4601 ar norādi Latgales reģionālās televīzijas raidījumam “Žik!”. Pareizo un interesantāko atbilžu autoriem būs balvas!

Pavisam cikla “Žik!” jaunajā sezonā būs seši jauni raidījumi, kuri sākot ar 12. septembri līdz 23. oktobrim tiks pārraidīti kanālos Re:TV un TV 24. Pēc katra raidījuma pārraides televīzijā tos, kā arī katru tematisko sadaļu atsevišķi varēs atrast LRT mājas lapā www.lrtv.lv un sociālo tīklu vietnēs www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV/, www.youtube.com/user/LatgalesRegionalaTV, gan platformā www.xtv.lv/.

Tāpat   smieklīgākos aizkadra kuriozus ievietosim “Žik!” sociālo tīklu lapās Facebook: www.facebook.com/ZIKraidiejums un Instagram: www.instagram.com/zik_raidiejums/.

Raidījumi top konkursa “Par satura veidošanu 2021. gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas” gaitā. Projektu finansē Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome no sabiedriskā pasūtījuma līdzekļiem. Liels paldies Rēzeknes novada vokālajai studijai “Skonai” par raidījuma muzikālo pavadījumu – dziesmu  “Breinumu myužs”. #NEPLP2021.

Ausma Sprukte

LRT žurnāliste