Pašvaldībā

16. septembrī Preiļus reģionālajā vizītē apmeklēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Preiļu novada pašvaldībā ministrs tikās ar Preiļu novada priekšsēdētāju Āriju Vucānu, priekšsēdētāja otro vietnieku Anitu Brakovsku, izpilddirektoru Aigaru Zīmeli, kā arī ar deputātu Jāzepu Ivanānu, lai pārrunātu satiksmes infrastruktūras aktuālākos jautājumus un savstarpējo sadarbību ceļu sakārtošanas jomā.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits pauda, ka pēdējos gados Latvijas reģionā ir izdevies sakārtot daudzus ceļa posmus, tādējādi sekmējot iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā ir atjaunoti vairāki gan reģionālās, gan vietējās nozīmes autoceļi, tajā skaitā Preiļu novadā P63 ceļš Līvāni – Preiļi un P58 ceļš Viļāni – Preiļi – Špoģi.

Jaunajā, apvienotajā Preiļu novadā šobrīd ir aptuveni 900 km ceļi, no kuriem nepilni 700 km ir grants seguma ceļi. Lielākajai daļai ceļu nepieciešami virsējā grants seguma atjaunošanas darbi. Priekšsēdētāja otrais vietnieks Anita Brakovska uzsvēra, ka tuvākajā laikā būtiski būtu uzsākt darbu V682 ceļa posmā, jo nokļūšana no Rožkalnu pagasta uz jaunā novada administratīvo centru ir apgrūtināta. Pārrunās ar novada vadību, satiksmes ministrs atzina, ka no katra pagasta centra jābūt cietā seguma ceļam līdz esošā novada centram, lai veicinātu centralizāciju, mobilitāti un teritorijas attīstību.

Preiļu novadā šogad ceļu atjaunošana notiek pieciem autoceļu posmiem. Vizītes noslēgumā ministrs kopā ar novada vadību aplūkoja un novērtēja atjaunoto tiltu uz pārbūvētā P63 valsts autoceļa Līvāni – Preiļi.

Laine Giluče,

Preiļu novada pašvaldības mājaslapas satura redaktore