Sportā

Viduslatgales pārnovadu fonds tic, ka laba un droša sabiedrība ir tāda, kurā viens otram uzticas, palīdz un atbalsta. Tāpēc jau vairākus gadus Fonds uzrunā sadarbības partnerus, ziedotājus, domubiedrus, lai atbalstītu jaunos talantus – bērnus un jauniešus sportā, mākslā un mūzikā. Kopš 2017. gada ir rasta iespēja piešķirt vienreizēju stipendiju audzēkņiem, kas parādījuši centību un sasniegumus savā sporta disciplīnā. Arī šis gads nav izņēmums, Fonds varēja piešķirt stipendijas 13 Preiļu novada bērnu un jauniešu sporta skolas audzēkņiem.

Katrai stipendijai vajadzīgs finansētājs. Šogad stipendijas tiek izmaksātas no VAS “Latvijas loto” piešķirtā finansējuma.

3. septembrī, uzsākot jauno mācību gadu, pulcinājām Preiļu novada bērnu un jauniešu skolas audzēkņus, viņu vecākus, trenerus un atbalstītājus uz mecenātu vakaru, lai pasniegtu stipendijas un dotu ziņu sabiedrībai – meklējam vietējos mecenātus.

Protams, ir patīkami, ja ir kāds devīgs uzņēmums, kurš var piešķirt naudu un Fonds izmaksā stipendijas, lai atbalstītu jaunos talantus. Tomēr mūsu sapnis ir motivēt vietējos iedzīvotājus arī kļūt par atbalstītājiem, ziedotājiem un mecenātiem. Būtu daudz patīkamāk, ka nākamo gadu mēs varētu piešķirt stipendijas, ko sarūpējuši vietējie novada uzņēmēji vai paši iedzīvotāji. Tas būtu liels gandarījums, zinot, ka mēs paši varam atbalstīt savus jauniešus, novērtēt viņu sasniegumus.

Apzināmies, ka bērnu un jauniešu vecāki ir lieli atbalstītāji un finansētāji. Milzīgs paldies par to – tas arī ir pašu iedzīvotāju atbalsts. Ikkatra mamma, tētis, vecvecāki, kas palīdz ne tikai savam, bet citiem bērniem, ir pelnījuši atzinību.

Taču Viduslatgales pārnovadu fonda kā labdarības organizācijas mērķis ir plašāks. Mēs vēlamies panākt, lai par mecenātiem top arī tie iedzīvotāji vai uzņēmēji, kuru bērni nemācās skolā. Lai motivācija  būtu nevis “mana un kaimiņu bērna” izglītība, bet kopējās rūpes, ieinteresētība un atbildība par labas, drošas un labklājīgas sabiedrības veidošanu. Par tādas sabiedrības, kurā viena cilvēka uzvara, ir arī pārējo uzvara un nopelns, kurā viena cilvēka sasniegumi dod gandarījumu un labumu pārējiem. Kurā kopīgiem spēkiem varam radīt talantus un personības, lai pēcāk būtu lepni par novadu, pilsētu vai vietu, kurā dzīvojam, no kurienes dodamies tālāk pasaulē.

3. septembra vakarā mūs atbalstīja Antra un Māris Skuteļi ar muzikālu sveicienu, Preiļu novada bērnu un jauniešu sporta skola ar kliņģeri un apskaņošanu. Pasākums notika Aktīvo iedzīvotāju fonda finansētā projekta “Labdarības aplis” ietvaros.

Vienreizējās stipendijas ieguva Justīne Stašulāne, Matīss Sparāns, Deniss Dronovs, Sofija Dolgā, Anastasija Leitāne, Gustavs Eriņš, Rinalds Trokša, Romāns Paļenkovs, Kirills Paļenkovs, Artūrs Ontensons, Markuss Pastars, Enija Rumaka, Megija Rumaka.

Viduslatgales pārnovadu fonds uzkrāj finansējumu stipendiju programmai – mūzikas, mākslas, sporta skolu talantīgo jauniešu atbalstam. Novērtēsim uzņēmējus un iedzīvotājus, kas vēlas sadarboties un atbalstīt bērnus un jauniešus vai ar padomu, ideju, tehnisku palīdzību, vai arī ziedojumu: vlpf@inbox.lv vai tālruņiem: +371 28370261 vai +371 28399197. Ziedot iespējams: www.vlpf.lv/ziedot/ziedot ar norādi Stipendijām.

Sagatavoja Evija Gurgāne, Viduslatgales pārnovadu fonda valdes locekle