Veselība

29.septembrī SIA “Preiļu slimnīca” Konferenču telpā laika posmā no plkst. 8.00 līdz 12.00 būs iespēja ziedot asinis un paveikt ļoti vērtīgu darbu gan savai veselībai, gan līdzcilvēku dzīvībai.

Covid-19 vīrusa izplatība un ieviestie drošības pasākumi pēdējos mēnešos ir radījuši daudz jaunu izaicinājumu visiem, tai skaitā donoru kustībai. Tomēr vīruss nav apturējis citas smagas saslimšanas un nelaimes gadījumus. Arī šobrīd slimnīcās atrodas daudzi pacienti, kuriem vajadzīga asins pārliešana. Lai glābtu šo pacientu dzīvības, nepieciešams donoru atbalsts.

VADC lūdz visus donorus, gan pastāvīgos, gan arī tos, kas vēl domā par iesaistīšanos asinsdonoru kustībā, būt īpaši aktīviem un atsaucīgiem, lai mēs kopā varētu nodrošināt nepieciešamo pieprasījumu pēc asins komponentiem. Šobrīd ir ļoti gaidīti visu asinsgrupu donori.

Ja vēlies kļūt par donoru, līdzi ņem pasi vai ID karti un bankas konta numuru. 

Iesaistoties asinsdonoru kustībā, ir iespēja palīdzēt nelaimē nonākušajiem, kam nepieciešamas asinis. Viena asins deva var izglābt ceļu satiksmes negadījumā cietušo, pacientu ar apdegumiem un palīdzēt vēža slimniekam.

Papildu informācija:

 www.vadc.lv/lv