Iedzīvotājiem
skaļrunis pasākums

Šogad 2021.gada 11.septembrī ar devīzi Komunicē labāk! Runā skaļāk! norisināsies konference “Skaļrunis 2021”, kas paredzēta ikvienam interesentam, bet īpaši gaidīti tiek dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvji un pacienti, jo  konferences mērķis ir vairot zināšanas un iemaņas gan informācijas ieguvē un apstrādē, gan publiskajā komunikācijā un saziņā ar medijiem, lai veicinātu savu mērķu sasniegšanu.

Dalība konferencē ir bezmaksas.

Pieteikties dalībai var aizpildot pieteikuma formu https://ej.uz/pieteiksanas_anketa_skalrunis_2021 līdz 8. septembrim.

Galvenās tēmas konferencē būs saistītas gan ar medijpratību, gan par pierādījumos balstītas informācijas atpazīšanu un izmantošanu, komunikācijas prasmēm ar medijiem, efektīvu sadarbību dažādu projektu vai kampaņu ietvaros, par pārliecināta un pamatota viedokļa izveidi, darbu ar valsts institūcijām. Dalībnieki iegūs ne tikai teorētiskas, bet arī praktiskas zināšanas.

“Nevalstiskajām organizācijām kā viedokļu līderiem savā jomā ir jābūt pārliecinošām, un to informācijai – ticamai un pamatotai, tādēļ konferences ietvaros mācīsimies, pilnveidosimies un nostiprināsim savas prasmes.” biedrības “Saknes” valdes loceklis Juris Beikmanis.

C hepatīta pacientu apvienības pārstāvis Kristaps Kaugurs uzsver: “Spēks ir sadarbībā, nevis konkurencē! Valsts iestāžu un pacientu organizāciju cieša sadarbība ir iespējams visnenovērtētākais un vismazāk izmantotais dārgakmens sabiedrības veselības komunikācijā.”

“Nevalstiskās organizācijas savā ikdienas darbā ir smalki izkopušas prasmi ar ierobežotiem resursiem efektīvi sarunāties ar savu tiešo auditoriju. Valsts un pašvaldību iestāžu rīcībā ir nesalīdzināmi lielāka komunikācijas jauda, lai ar savu vēstījumu sasniegtu plašas sabiedrības grupas. Tomēr, iestāžu un to piesaistīto komunikācijas aģentūru prasme sasniegt specifiskas pacientu grupas ne tuvu nelīdzinās NVO sektora līmenim. Konference “Skaļrunis” ir iespēja labot šo ilgstošo sadarbības trūkumu un apvienot labāko no abām pasaulēm,” pauž Kristaps Kaugurs.

Konferenci rīko biedrība “Ģenētiski pārmantoto slimību pacientiem un līdzcilvēkiem “Saknes””  un Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienība ”Onkoalinase”.

Plašāka informācija: www.skalrunis.lv