Uzņēmējdarbībā

Šoruden Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pirmsinkubācijas programmā 262 jaunie biznesa ideju autori varēs uzsākt savas idejas, produkta vai pakalpojuma attīstīšanu kādā no 12 LIAA biznesa inkubatoriem. Divdesmit no tiem būs atbalstītas LIAA Daugavpils biznesa inkubatorā.

LIAA Daugavpils biznesa inkubatora vadītājs Andrejs Zelčs uzsver: “Doma par savu biznesu nav jāatliek citam laikam – labākais laiks ir tieši šobrīd, jo vienmēr var likties nebūt īstais brīdis, īstais vecums, īstie apstākļi, nepietiekamas zināšanas un lietišķie kontakti. Pirmsinkubācija ir tieši tas brīdis, kad jāsaņemas un jānotestē sava biznesa ideja, gūstot atbalstu no inkubatora, kolēģiem un daudziem savas lietas speciālistiem.”

Daloties pieredzē par aizvadīto laiku pirmsinkubācijā, uzņēmuma “EXOY”  vadītājs  M. Roļščikovs, stāsta: “Uzsākt savu biznesu ir diezgan grūti, tāpēc es nolēmu vērsties LIAA Daugavpils biznesa inkubatorā, lai apgūtu jaunās zināšanas, piedalītos apmācībās, it īpaši par e-komercijas tēmu. Bez tam es šajā procesā atradu ļoti spēcīgu kopienu, kur ir gan jaunie, gan jau pieredzējušie uzņēmēji.”

Pirmsinkubācijas programma piemērota ideju autoriem, kuri vēl ir tikai ceļā uz savu produktu vai pakalpojumu. Pretendentam jābūt biznesa idejai, vēlmei mācīties un piedalīties tiešsaistes apmācībās 6 mēnešu garumā. Kopā ar pārējiem pirmsinkubācijas dalībnieks mācās praksē pārbaudīt savas biznesa idejas dzīvotspēju, kā arī iegūt atgriezenisko saiti no citiem dalībniekiem un uzņēmējiem no biznesa inkubatoru uzņēmēju kopienas.

Fiziskām personām-ideju autoriem, piesakoties LIAA pirmsinkubācijas programmai, jāiesniedz: Pieteikums pirmsinkubācijai, 1.pielikums (atrodas pieteikuma veidlapā), komandas vadošo personu CV, papildu pielikumi pēc pretendenta izvēles (aptaujas rezultāti, finanšu dati, citi pielikumi). Savukārt uzņēmumam piesakoties pirmsinkubācijas programmai, jāiesniedz: Pieteikums pirmsinkubācijai, 1.pielikums (atrodas pieteikuma veidlapā), atbilstība MVK (atrodas pieteikuma veidlapā), komandas vadošo personu CV, papildu pielikumi pēc pretendenta izvēles (aptaujas rezultāti, finanšu dati utt.).

Pieteikšanās LIAA pirmsinkubācijas programmai norisināsies no 1. septembra līdz 13. septembrim. Lai uzzinātu vairāk par programmām un pieteikuma sagatavošanu, aicinām apmeklēt: www.liaa.gov.lv.

Noderīgi:

informācija par pirmsinkubācijas programmu: www.liaa.gov.lv/lv/programmas/biznesa-inkubatori/pirmsinkubacija informācija par biznesa inkubatoriem: www.inkubatori.magneticlatvia.lv

Jeļena Dedele

LIAA Daugavpils biznesa inkubatora

 vecākā projektu vadītāja