Pašvaldībā

Saskaņā ar Latvijas Republikā notikušo administratīvi teritoriālo reformu ar 2021. gada 1. jūliju ir izveidots jauns Preiļu novads, kurā ir apvienojušies Preiļu, Aglonas, Riebiņu, Vārkavas novads. Attiecīgi pēc administratīvi teritoriālās reformas 2021. gada 1. jūlijā izbeigušās visu bijušo pašvaldību: Riebiņu, Aglonas, Vārkavas novada pašvaldības pilnvaras un visas iepriekš ieceltās amatpersonas pārgājušas darbā uz jaunizveidoto pašvaldību, tai skaitā bijušo pašvaldību izpilddirektori.

Ar 2021. gada 1. septembri ir paredzēti grozījumi amatu sarakstos un Preiļu novada pašvaldības, Riebiņu novada pašvaldības, Aglonas novada pašvaldības, Vārkavas novada pašvaldības izpilddirektoriem izsniegts darba uzteikums.

26. augusta Preiļu novada domes sēdē pamatojoties uz Darba likumu tika pieņemts lēmums izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Aglonas novada domes izpilddirektori Inetu Pogu – pēdējā darba diena 2021. gada 30. augustā, Vārkavas novada domes izpilddirektoru Elmāru Sparānu – pēdējā darba diena 2021. gada 2. septembrī, Riebiņu novada domes izpilddirektoru Juri Leici – pēdējā darba diena 2021. gada 13. septembrī.

Jau iepriekš tika ziņots, ka jaunizveidotajā Preiļu novada pašvaldībā norisinājās atklāts konkurss uz Preiļu novada pašvaldības izpilddirektora amatu un neviens no bijušo pašvaldību izpilddirektoriem nepieteica savu kandidatūru.

Laine Giluče,

Preiļu novada pašvaldības mājaslapas satura redaktore