Preiļu novadā

Preiļu pilsētas svētku ietvaros tika aicināti labdarības akcijas bērniem ar īpašām vajadzībām “Piepildīt sapni 8” dalībnieki – 15 bērni ar ģimenēm.

Ar ziedotāju atbalstu tika savākti 2919, 72 EUR, līdzekļi tika izlietoti bērnu sapņu piepildīšanai. Bērnu sapnīši bija divritenis, šūpoles, rotaļlietas, telefons, planšete, nošu statīvs, mūzikas instruments, batuts, baseins. Vairākiem bērniem bija nepieciešama atbalsts fiziskai un emocionālai labbūtībai – tika apmaksātas silto smilšu nodarbības, matracis, aktivitāšu mājiņa. Īpašs prieks, ka varējām iepriecināt vēl vienu meiteni – pagājušā gada akcijas dalībnieci, kurai bija iespēja lidot ar Zērgli virs Siguldas senlejas.

21. augusta priekšpusdienā bērnus ar ģimenēm Preiļu parkā sagaidīja saldumu tūtas, našķi un burbuļu šovs ar iespēju darboties arī pašiem. Katru ģimeni atsevišķi iemūžināja bildē fotogrāfe Santa Logina.

Šogad akcijā iesaistījušies 40 individuālie ziedotāji, divi uzņēmumi un viena biedrība. Vismaz diviem bērniem sapņus varējām īstenot ar ziedojumu kastītēs savākto naudiņu.

Vēlamies pateikt paldies katram ziedotājam, kas ziedoja anonīmi ziedojumu kastītēs “Preiļu siera” veikalos Preiļos un Līvānos, kafejnīcā “Sipres” Līvānos, kafejnīcā “Monika” Līvānos, pludmales kafejnīcā “Pampūkas” Preiļos, aptiekā “Nameda L” Aglonā, kafejnīcā “Piektais elements” Līvānos un Preiļu NVO centrā.

Pateicamies individuālajiem ziedotājiem:

Sanita Dzene, Jūlija Suhodoļska, Valija Vaivode, Aleksandrs Mārtiņš Blūms, Marina Veisa, Jānis Strižko, Ārijs Vucāns, Iveta Stašulāne, Bonifācijs Kļavinskis, Iveta Kunakova, Silva Jeromanova-Maura, Iveta Kivleniece, Irēna Suhodoļska, Anita Seļicka, Ineta Liepniece, Sandra Sprindža, Irēna Martukāne, Kristīne Kokina, Klavdija Zarāne, Gita Kurme, Ieva Pakere, Ilze Cepurniece, Rita Semeiko, Anna Bartuša, Santa Ancāne-Novikova, Edīte Jērāne, Jānis Jonass, Sintija Tihomirova, Ženija Cirša, Lolita Valaine – Aizbalte, Liene Šaitere, Alīna Zaķe, Ieva Jermuša, Ginta Mališeva, Maruta Plivda, Natālija Rubīne, Žanna Osipova, Evija Gurgāne, Marija Švābe un viens ziedotājs, kas vēlējās palikt anonīms. Pateicamies uzņēmumam SIA “SEHNER-International”, SIA “Sigulda adventures” un biedrībai “Ģimeņu atbalsta centrs “Puķuzirnis””.

Pateicamies uzņēmējiem, kas palīdzēja iepriecināt bērnus akcijas noslēguma pasākumā: SIA “Maxima Latvija”, “TU Lauki”, Inārai Indrikovai, SIA “GLEAR”, Guntim Skuķim un Ilzei Platacei, Līgai Grigai.

Labdarības akcija “Piepildīt sapni” notiek jau astoto gadu. Katru gadu varam piepildīt ap 15 bērnu ar īpašām vajadzībām vēlmes pēc derīgām vai patīkamām lietām. Šo gadu laikā kopā ar ziedotājiem esam varējuši piepildīt 105 bērnu sapņus.

Viduslatgales pārnovadu fonds veido uzkrājumu, lai grūtā brīdī varētu palīdzēt ģimenēm, kas audzina bērnu invalīdu vai ar īpašām vajadzībām, segt izdevumus par pakalpojumiem vai medicīnas precēm, ko nenodrošina nedz valsts, nedz pašvaldība. Ziedojumus turpinām pieņemt gan kastītēs, gan arī iedrošinām ikvienu, kas jūtas aicināts atbalstīt bērnus ar īpašām vajadzībām un ziedot arī ārpus labdarības akcijas. Ziedot var ar mūsu mājas lapas starpniecību: www.vlpf.lv/ziedot/ziedot

Foto galerija būs skatāma Viduslatgales pārnovadu fonda mājas lapā.

Sagatavoja

Evija Gurgāne, nodibinājuma “Viduslatgales pārnovadu fonds” valdes locekle