Sociālās aprūpes centros

Gan ar saulīti, gan ar lietus šaltīm aizvadītajā svētdienā Cēsu pils parka estrādē notika 3. Vislatvijas senioru vokālo ansambļu sadziedāšanās svētki “Dziedot dzimu, dziedot augu!” 

Svētkos piedalījās 45 vokālie ansambļi pārstāvot Kurzemes, Zemgales, Latgales, arī Rīgas reģionu, bet visvairāk kolektīvu bija no Vidzemes – 18. No Latgales startēja 8 vokālie ansambļi, tostarp  Preiļu novada ”Virši” (vadītāja Santa Karina Oša), “Iedvesma” no Rušonas (vadītāja Lilita Valaine), “Melodīvas” no Vārkavas un “Ilūzija” no Riebiņiem (vadītāja Līga Gžibovska).  Katra reģiona uzstāšanās noslēgumā skanēja kopīga, tā raksturojoša dziesma. Ar īpaši skaistu muzikālu pavadījumu noslēdzās Latgales reģiona ansambļu izpildītā Pētera Jurciņa sacerētā dziesma “Vālodzīte”. Par to dziedātāji pateicās  Latgales reģiona virsdiriģentei Līgai Gžibovskai.

Svētki noritēja ļoti sirsnīgā gaisotnē. Pasākumu vadīja Latvijas  Pensionāru federācijas priekšsēdētājas vietniece Dzintra Žilde. Viņas bieži atkārtotie vārdi: ”Un tagad uzgavilēsim paši sev!” sasildīja katru klātesošo.  Estētisku baudījumu varēja gūt no katra kolektīva – gan uzstāšanās manierē, gan no skaistajiem tērpiem, bija arī apdziedāšanās dziesmas. Ansambļi saņēma apsveikumus no valsts prezidenta Egila Levita kunga, no Finanšu ministrijas ministra Jāņa Reira kunga, no Ināras Mūrnieces kundzes, no LPF priekšsēdētājas Aijas Barčas un daudziem citiem. Ar savu klātbūtni seniorus pagodināja un sirsnīgus uzmundrinājuma vārdus teica Labklājības ministrs  Jānis Eglītis.

Pasākumu organizēja Latvijas Pensionāru federācija. Atbalstīja Labklājības ministrija, “Cēsis 1206”, Mēness aptieka, “Seni”, firma “Cēsu alus”. Senioru garastāvokli uzlaboja arī zemessargu sagādātā biezputra un aromatizētā tēja.

Latvijas Pensionāru federācija pateicās novadu, pagastu, pilsētu vadībām par transporta nodrošināšanu dziedošajiem senioriem.

Latgales reģionālās pensionāru apvienības priekšsēdētājas vietniece Marija Briška izteica sirsnīgu pateicību vokālo ansambļu vadītājiem un dziedātājiem par piedalīšanos šajā valsts mēroga pasākumā. Jāatzīmē, ka daudzus  kolektīvus republikā vada gados jauni mūziķi, kuri liek senioriem nejust savu gadu nastu, bet rosina darboties un būt aktīviem.

Paldies Preiļu novada domei par transportu.

Marija Volkova