Veselība

Šogad 2021. gada 11. septembrī ar devīzi Komunicē labāk! Runā skaļāk! norisināsies konference “Skaļrunis”, kas paredzēta dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvjiem informācijas iegūšanas un komunikācijas prasmju celšanai.

Konferences mērķis ir pacientu un ārstu biedrību, kā arī vispār nevalstisko organizāciju pārstāvjiem vairot zināšanas un iemaņas gan informācijas ieguvē un apstrādē, gan publiskajā komunikācijā un saziņā ar medijiem, lai veicinātu savu organizāciju mērķu sasniegšanu.

Dalība konferencē ir bezmaksas. Pieteikties dalībai var aizpildot pieteikuma formu https://ej.uz/pieteiksanas_anketa_skalrunis_2021 līdz 8. septembrim.

Konferenci “Skaļrunis 2021” rīko biedrība ģenētiski pārmantoto slimību pacientiem un līdzcilvēkiem “Saknes” un Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienība “Onkoalianse”.

“Esmu pārliecināta, ka zinoši un izglītoti pacienti dzīvo labāk un ilgāk. Pacientus nav iespējams atturēt no informācijas meklēšanas un lasīšanas. Mūsu visu kopējais uzdevums ir apbruņot pacientus ar drošu un uzticamu informāciju.” uzskata melanomas pacientu atbalsta biedrības “Soli priekšā melanomai” vadītāja Olga Valciņa.

11. septembrī no plkst.8.00 – 18.00, 3 paneļos – Zinātne, Komunikācija, Informācija piedalīsies Latvijā zināmi un augtu vērtēti eksperti – prof. dr. med. Ģirts Briģis, prof. Tālis Juhna, docētājs Mārtiņš Daugulis, vadošā pētniece Inese Čakstiņa, dr. biol. Dāvids Fridmanis, Latvijas Radio dienas ziņu programmu producents Edgars Kupčs, žurnāla Medicus Bonus redaktore Aija Kažoka, melanomas pacientu atbalsta biedrības “Soli priekšā melanomai” vadītāja Olga Valciņa, onkoloģijas pacientu organizāciju apvienības “Onkoalianse” vadītājs Helmuts Bēķis, dr. Signe Mežinska, biedrības “Saknes” vadītājs Juris Beikmanis un komunikācijas speciāliste Kristīne Tjarve.

Galvenās tēmas konferencē būs saistītas gan ar pierādījumos balstītas informācijas atpazīšanu un izmantošanu, komunikācijas prasmēm ar medijiem un medijpratību, gan par pārliecināta un pamatota viedokļa izveidi un darbu ar valsts institūcijām.

Dalībnieki iegūs ne tikai teorētiskas, bet arī praktiskas zināšanas. Konferences organizators biedrības ģenētiski pārmantoto slimību pacientiem un līdzcilvēkiem “Saknes” vadītājs Juris Beikmanis skaidro: “Pagājušais gads parādīja, ka šāda konference ir vajadzīga un tajā gūtās zināšanas biedrībām palīdz padarīt efektīvākas to rīkotās aktivitātes un kampaņas. Šogad konference tiek rīkota kopā ar onkoloģijas pacientu organizāciju apvienību “Onkoalianse”, kas sniedz papildus iespēju veidot daudzpusīgu un ikvienam noderīgu saturu.”

Plašāka informācija  konferenses mājas lapā: https://skalrunis.lv/

Seko jaunākajai informācijai par konferenci “Skaļrunis 2021” Facebook:

https://www.facebook.com/biedribasaknes

https://www.facebook.com/ONKOALIANSE