Sportā

Laikā, kad copmaņi Preiļu parka dīķī steidza vēl ko saglābt pēdējā stundā, pludmales volejbola laukumos spēkiem sāka mēroties  10 vīriešu un 5 sieviešu šī sporta veida piekritēju komandas. Dāmas sacentās, tiekoties katram pārim ar katru un noskaidrojot labākos līdz uzvarai divos setos, kurš ilga līdz 15 punktiem.

Spraigās cīņās sastapās mūsu pilsētas volejbolistes jau ar spēļu pieredzi veterānu turnīros, kur izaicinājumu viņām meta mūsu jaunās paaudzes spēlētājas. Lai arī visas cīņas bija gana spraigas, virsroku šoreiz guva jaunības spars. Savas universālās sportistes spējas apliecināja vieglatlēte Una Kraupša, kas pārī ar jauno volejbolisti Viktoriju Soboļevu izšķirīgā triju setu spēlē spēja “salauzt” Jeļenas Kozeres un Jūlijas Anspokas pretestību (2.vieta).

Liela nozīme bija arī vienai no pēdējām spēlēm, kur divu setu spraigā cīņā “jaunās” nepiekāpās Jekaterinai Akentjevai un Ingai Ivanovai (3.vieta).

Puiši spēkiem mērojās divās apakšgrupās, kur tālāk, lai paceltu uzvarētāju kausu virs galvas, bija “jāatsijājas” caur ceturtdaļfinālu un pusfinālu sietu, lai spēlētu finālā. Ka arī vīriem pludmales volejbolā sevi arvien uzstājīgāk sāk pieteikt jaunie, nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, pārliecinājās pāris Andris Pastars/Rolands Naglis. Atlika cerēt, ka labāk veiksies pārim Ronalds Vucāns/Artūrs Livmans, kur pusfinālos viņiem pievienojās Viļānu pāris “Dzirnavas” un divas Līksnas komandas. Diemžēl mūsējiem nesanāca pārvarēt pusfināla barjeru, lai cīnītos galvenajā finālā, bet spraigā spēkošanās par bronzu noslēdzās mūsējiem par labu.

Spēlē par uzvarētāju godu viļānieši spēja uzspiest savu spēles stilu un piespiest līksniešus Armands/Edgars kapitulēt. Jāuzteic vārkavieši, kuri, apvienojot pieredzi un jaunību, spēja uzlikt vairākas komandas un cīnīties pašaizliedzīgi pludmales smiltīs.

Nākošā gadā gribētu redzēt arī komandas no Aglonas, kur ir visi apstākļi šī sporta veida piekopšanai. Un tad jau varētu domāt par novada turnīru vasaras garumā ar vairākiem posmiem.

Leonīds Valdonis,

sporta pasākumu organizators