Sportā

Svētdien, 22.augustā, Preiļu pilsētas svētku ietvaros norisinājās Preiļu novada atklātais čempionāts pludiņmakšķerēšanā “Rīta cope”. Uz tradicionālo pasākumu Preiļu parka pludmalē miglainajā svētdienas rītā sapulcējās 22 šī sporta un atpūtas veida piekritēji.

Jau visi iepriekšējie gadi ir pierādījuši – dīķis ir “kaprīzs”. Ne visiem “copmaņiem” ūdeņi gatavi atdod savas iemītnieces, nebija izņēmums arī šis gads. Pēc četru stundu aktīvas savu makšķerēšanas rīku “vicināšanas” un zivju “lutināšanas” ar dažādām delikatesēm, rezultātu ailēs parādījās lomi svarā no 200 gramiem līdz gandrīz 3,5 kilogramiem. Ne velti tālo ceļu šurp mēro Madonas puses profesionālie entuziasti – arī šoreiz “olimpiskajā” sešniekā trīs vidzemnieki.

Spraigā spēkošanās un vieta kaimiņos pie ūdeņiem, kur meistari ne tikai profesionāli vilka zivis, bet spēja arī sekot kaimiņa veikumam – noslēdzās ar preilēnieša Kazimira Anspaka (3 kg 410 grami) uzvaru par vicečempionu no Ļaudonas Valdi Barūkli (3 kg 110 grami). Trešā vieta ciemiņam no Kalsnavas Viktoram Ūdrim (2 kg 560 grami). Savukārt Broņislavs Plivda palika 210 gramu attālumā no bronzas.

Piektajā pozīcijā kopvērtējumā, bet veiksmīgākā no dāmām, ļaudoniete Ilze Barūkle (2 kg 60 grami), un sešnieku noslēdza Vitālijs Plivda (1.460 kg).

Jauniešu vērtējumā ar 40 gramu pārsvaru pār brāli Aleksandru zelta medaļa Kristiānam Daņilovam (0.220 kg). Ņemot palīgā statistiku, varam teikt, ka Preiļu dīķis svētdienas rītā  šķīrās no 22 kg zivju, un uz tiem 17 makšķerniekiem, kuri nodeva lomu svēršanai, tas ir vidēji 1 kg 280 g uz copmani. Nu ko – ne asakas turpmākajos lomu tīkojumos!

Leonīds Valdonis,

sporta pasākumu organizators