Pašvaldībā

10. augustā Preiļu novada domes ārkārtas sēdē amatā tika apstiprināts Preiļu novada pašvaldības izpilddirektors. Sēdē piedalījās 14 deputāti no kuriem divi balsojumā nepiedalījās, divi balsoja PRET, bet desmit ar balsi PAR uzticēja izpilddirektora amata pienākumu pildīšanu Aigaram Zīmelim.

Aigara Zīmeļa kandidatūra izpilddirektora amatam tik izvēlēta konkursa kārtībā. Saskaņā ar Latvijas Republikā notikušo administratīvi teritoriālo reformu un 2021. gada 29. jūlija Preiļu novada domes sēdes grozījumiem amatu sarakstos – Preiļu, Riebiņu, Aglonas, Vārkavas novadu pašvaldību izpilddirektoriem izsniegts darba uzteikums, pamatojoties uz darbinieku skaita samazināšanu. Tika izsludināts konkurss uz jaunā Preiļu novada pašvaldības izpilddirektora amatu, bet neviens no bijušo pašvaldību izpilddirektoriem uz to nepieteicās. Dalībai uz vakanto vietu kopumā startēja trīs pretendenti. Izvērtējot kandidātu pieteikumus un atbilstību konkursa nolikumam, tie tika aicināti uz konkursa otro kārtu – pārrunām. Pārrunas rezultējās ar komisijas lēmumu izpilddirektora amatam virzīt Aigara Zīmeļa kandidatūru.

Aigars Zīmelis ir izpelnījies iedzīvotāju uzticību un Preiļu novada domē kā deputāts ievēlēts jau trešo reizi. Iepriekšējā Preiļu novada domes sasaukumā pārstāvēja ”Latvijas Reģionu apvienība” partiju, šī gada vēlēšanu rezultātā ieguva deputāta mandātu no saraksta APVIENĪBA IEDZĪVOTĀJI, Politiskā partija “Latvijas Reģionu Apvienība”, Jaunā konservatīvā partija. Jaunā Preiļu novada pašvaldības izpilddirektors ir inženieris celtnieks ar specializāciju ainavu arhitektūrā, kuram ir profesionālais redzējums un konkrēti priekšlikumi turpmākai novada attīstībai. Aigaram Zīmelim ir iegūta vairāk nekā 25 gadu pieredze uzņēmējdarbībā vadot un koordinējot procesus dažādu nozaru biznesā. Savu prasmju un zināšanu kapacitāti regulāri turpina attīstīt piedaloties sabiedriskās, politiskās aktivitātēs un starptautiskos pasākumos.

Apsveicam Aigaru Zīmeli, vēlam milzu enerģiju, izturību jauno un atbildīgo amata pienākumu veikšanā!

Iepriekšējais Preiļu novada pašvaldības izpilddirektors Aldis Džeriņš nepieteicās konkursā uz amatu. Pašvaldība noslēdza vienošanos ar Aldi Džeriņu par darba attiecību izbeigšanu bez mēneša uzteikuma termiņa, lai centrālās administrācijas darbs netiktu vilcināts. Esam pateicībā Aldim Džeriņam par ieguldīto darbu vairāku gadu garumā Preiļu novada labā!

 

Laine Giluče

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore