Preiļu novadā

28. jūlijā Preiļu novadu darba vizītē apmeklēja Krievija Federācijas ģenerālais konsuls Daugavpilī Jevģēnijs Koļesņikovs. Vizītē piedalījās arī Krievijas Federācijas konsule, konsula palīdze Daugavpilī Natālija Pustovalova. Šoreiz oficiālā tikšanās un sarunas ar novada viesiem notika Aglonas pagastā.

Preiļu novadu ģenerālā konsula vizītes laikā pārstāvēja Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns, domes deputāte Nadežda Hļebņikova, Aglonas pagasta pārvaldes vadītājs Aivars Rivars, Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle un Aglonas pagasta sabiedrisko attiecību speciāliste Tatjana Komare.

Vizītes dienas kārtība bija izsmeļoša, lai varētu pārrunāt sadarbības jautājumus un iepazīt Aglonas pagastu, kuru iebraucēji un tūristi pazīst kā Latvijas svētvietu un dabas pērli – zilo ezeru zemi.

Sarunas tēmas bija saistītas ar administratīvi teritoriālās reformas ietekmi uz pašvaldības darbu, izglītību, iespējamo sadarbību kultūras, uzņēmējdarbības un tūrisma jomā. Tika aktualizēts arī jautājums par Preiļu novadā esošo vēstures liecību – Brāļu kapu – labiekārtošanu. Izsmeļoši par Aglonas pagastu, tā dabas vērtībām un iedzīvotāju padarīto pastāstīja Tatjana Komare.

Ģenerālais konsuls atzina, ka aktivitātes sadarbības veicināšanai starp valstīm ir ietekmējuši arī epidemioloģiskie ierobežojumi. Tomēr konsulāts ir pozitīvi noskaņots, ka situācija mainīsies  un sadraudzības saites tiks uzturētas. Pēc tikšanās konsulāta vadība un pašvaldības pārstāvji nolika ziedus Aglonas pagasta Brāļu kapos.

Ar lielu interesi novada viesi apmeklēja Aglonas baziliku, kur klausījās Aglonas bazilikas draudzes priestera Daumanta Abricka stāstījumu un skanīgo Aglonas Bazilikas kora skolas audzēkņu dziedājumu. Ar Aglonas katoļu ģimnāzijas darbu un vēsturiskajiem faktiem ciemiņus iepazīstināja izglītības iestādes direktore Anita Placinska.

Vizītes noslēgumā ģenerālais konsuls apmeklēja tūristu iecienīto Maizes muzeju un iepazinās ar interesanto un apjomīgo Pasta muzeja ekspozīciju.

Fotogalerija

Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste