Izglītībā

Pateicoties Sabiedrības integrācijas fondam Latvijas valsts budžeta finansētās programmas “Ģimenei draudzīga pašvaldība” atklāta projektu pieteikumu konkursa nevaldības organizācijām  “Ģimenei draudzīgas vides veidošana” projekta ‘’Bērnu nometnes ‘’Mans pārsteigums ģimenei’’ un radošā konkursa ‘’Manas ģimenes vērtības’’ noorganizēšana ietvaros, Riebiņu vidusskolā no 05.07.-09.07.2021. notika bērnu nometne 25 bērniem.

Projekta mērķi:

Radošo darbu konkursa mērķis: motivēt bērnus aizdomāties par ģimenes vērtībām, sekmēt viņu izaugsmi un iespēju parādīt savas ģimenes vērtības, apkopojot tās radošā darbā.

Nometnes mērķis ir palīdzēt bērniem attīstīt iztēli un radošo fantāziju, ar interaktīvām mācību metodēm, veicināt zināšanu papildināšanu un sekmēt saturīga brīvā laika pavadīšanu, lai radītu pārsteigumu ģimenēm.

 Projekta galvenās aktivitātes:

Konkursa: ‘’Manas ģimenes vērtības’’ noorganizēšana: 05.2021.noslēdzās un notika 12 labāko autoru darbu apbalvošana ‘’Ģimenes dienai’’ veltītam radošo darbu konkursam: ‘’Manas ģimenes vērtības’’. /Radošo darbu izstāde skatāma Riebiņu centrālajā bibliotēkā./ Vasaras nometnes ‘’Mans pārsteigums ģimenei’’ nooganizēšana 25 bērniem: iegūtas jaunas zināšanas un prasmes, dažādu radošo ideju un darbu tapšanā saņemts ģimenēm bērnu rokām radīts pārsteigums- pašdarināts puķu pods ar puķi; ēdamie konfekšu un cepumu pušķi; gardas augļu- ogu konfektes kārbiņā, dabas velšu paklājiņi, gimenes fotkaleidoskopi u.c. iegūta informācija par mentālo veselību, atkarības problēmām, veselīgu dzīvesveidu notikušas vingrošanas nodarbības fizioterapeita vadībā apmeklēta ekskursijā Riebiņu novada bioloģiskā saimniecība ‘’Vilkači’’, kur bērniem tika sniegts ieskats bioloģiskās produkcijas audzēšanā, ražošanā un izmantošanā. Kopīgi organizēta zemeņu zefiru tapšana un bioloģiskajos laukos vāktas zāļu tējas, kas pārtapa skaistos tējas maisiņos. Atpūtas brīžos sportiskās aktivitātes un pārrunas par ģimeni un tās vērtībām.

Paldies pedagogiem un personālam par ieguldīto darbu un SIF par piešķirto finansējumu.

 “Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.”

Grupas foto