Preiļu novadā

9. jūlija pēcpusdienā Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns, priekšsēdētāja pirmais vietnieks Pēteris Rožinskis, priekšsēdētāja otrā vietniece Anita Brakovska, domes deputāti un galvenie speciālisti tikās ar Aglonas pagasta pārvaldes vadību, iestāžu vadītājiem un darbiniekiem. Sarunā piedalījās arī jaunizveidotā Krāslavas novada vadība.

Apspriesto jautājumu loks tikšanās laikā bija ļoti plašs. Preiļu novada domes vadība informēja par pirmajiem pienemtajiem lēmumiem un redzējumu kopīgam darbam jaunizveidotajā novadā. Domes izpilddirektors Aldis Džeriņš iepazīstināja ar jauno Preiļu novada domes nolikumu, pagasta pārvaldes administrācijas pienākumiem.

Savukārt Aglonas pagasta pārvaldes darbinieki ieskicēja darbus, kas pašvaldības administrācijai būtu jāveic tuvākajā laikā un pieskārās vairākām aktuālām nākotnes problēmām Aglonas pagastā – Aglonas kā svētvietas ietekme uz dzīvi pagastā, vidusskolas saglabāšana, darba vietas, iedzīvotāju piesaiste dzīvei pagastā un jauno speciālistu atgriešanās uz pastāvīgu dzīvi Aglonā. Ārijs Vucāns izteica viedokli par Aglonas pagastu kā brīnišķīgu dabas lolojumu, kur var strādāt lokāli, bet domāt globāli, kā to citur jau dara daudzi jaunieši. Nepieciešams novērtēt vietējās iespējas un mainīt situāciju, kas neapmierina. Savu redzējumu izteica arī priekšsēdētāja otrā vietniece Anita Brakovska, deputāti Iveta Stare un Maruta Plivda.

Tikšanās laikā atbildīgie speciālisti pārrunāja, kā turpmāk, Aglonas pagastam iekļaujoties jaunizveidotajā Preiļu novadā, visoptimālāk būtu nodrošināmas pašvaldības funkcijas un veicama pakalpojumu sniegšana iedzīvotājiem.

Tā kā darbs jaunizveidotajā novadā sācies pavisam nesen, daudz ir jautājumu, uz kuriem jāatbild, un, kopā darbojoties, jāmeklē labākie un optimālākie risinājumi.

         

Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste