Preiļu novadā

Trešdien, 7. jūlijā, Preiļu novada domes ārkārtas sēdē domes deputāti ievēlēja divus domes priekšsēdētāja vietniekus. Domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatu ieņems Pēteris Rožinskis, domes priekšsēdētāja otrā vietnieka pienākumus pildīs Anita Brakovska.

Domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatam tika izvirzīts viens kandidāts – deputāts Pēteris Rožinskis no saraksta “Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK””. Par Pētera Rožinska kandidatūru nobalsoja visi 15 deputāti.

Domes priekšsēdētāja otrā vietnieka amatam arī tika pieteikta viena kandidatūra – deputāte Anita Brakovska no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas saraksta. Par Anitas Brakovskas kandidatūru vienbalsīgi nobalsoja visi deputāti.

Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks pildīs domes priekšsēdētāja pienākumus viņa prombūtnes laikā vai viņa uzdevumā, kā arī normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos. Priekšsēdētāja pirmajam vietniekam ir uzticēta atbildība par novada infrastruktūras un attīstības jautājumu risināšanu, investīciju piesaistes un pašvaldības īstenoto projektu pārraudzību, kontrole par pašvaldības īpašuma pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. Pienākumos ietilpst arī uzņēmējdarbības sekmēšanas, kultūras jautājumu un tūrisma attīstības pārraudzība pašvaldības teritorijā, kā arī citi pienākumi saskaņā ar Preiļu novada pašvaldības nolikumu.

Domes priekšsēdētāja otrajam vietniekam jāpilda domes priekšsēdētāja un domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka pienākumi viņu prombūtnes laikā. Priekšsēdētāja otrais vietnieks ir atbildīgs par izglītības un sociālās jomas jautājumu risināšanu Preiļu novadā, pārrauga investīciju piesaistes un pašvaldības īstenoto projektu realizāciju, nodarbinātības un jaunatnes jautājumu risināšanu pašvaldībā, pašvaldības darbinieku tālākizglītību un veic citus pienākumus atbilstoši Preiļu novada pašvaldības nolikumam.

Līdz šim Pēteris Rožinskis vadīja Riebiņu novada domi, Anita Brakovska ieņēma Vārkavas novada domes priekšsēdētājas amatu.

Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste