Preiļu novadā Pašvaldībā

Jaunievēlētās Preiļu novada domes deputāti ceturtdien, 1. jūlijā, par Preiļu novada domes priekšsēdētāju ievēlēja Āriju Vucānu. Uz pašvaldības vadītāja amatu tika izvirzīta viena – Ārija Vucāna – kandidatūra, par kuru tika nodotas visu piecpadsmit deputātu balsis.

Sēdes noslēgumā Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns uzrunāja deputātus, novēlot veiksmīgu darbu, lai pēc četriem gadiem varētu ar gandarījumu atskatīties uz izdarīto un lai visi kopā veicinātu novada izaugsmi.

Ārijs Vucāns uzrunā pateicās deputātiem Anitai Brakovskai un Pēterim Rožinskim, kuri jau iepriekš izrādījuši politisku nesavtību un cilvēcisku uzticību un līdz ar to realizējuši savu redzējumu, kā turpmāk jāizskatās Preiļu novada domes vadībai un visa novada attīstībai.

Ievēlēšanu novada domes priekšsēdētāja amatā Ārijs Vucāns uzskata kā norīkojumu turpmākajam darbam. Pirms sākt pildīt savus amata pienākumus, priekšsēdētājs pateicās deputātei Marutai Plivdai, kura līdz šim vadīja Preiļu novada pašvaldību, ieguldot savu enerģiju un veltot laiku sabiedrības labā.

Ārijs Vucāns pavēstīja, ka par savu pienākumu uzskata panākt tādu vidi un atmosfēru, lai gan deputāti, gan centrālā administrācija, gan iestāžu vadītāji un darbinieki būtu droši un pārliecināti, ka jaunā novada dome strādās konstruktīvi.  Uzrunas noslēgumā domes priekšsēdētājs iepazīstināja deputātus ar tuvākajā laikā veicamajiem darbiem.

2021. gada 5. jūnija pašvaldību vēlēšanās Preiļu novadā startēja 8 saraksti, no kuriem 7 pārstāvēti Preiļu novada domē.

3 deputātu vietas ieguva saraksts APVIENĪBA IEDZĪVOTĀJI, Politiskā partija “Latvijas Reģionu Apvienība”, Jaunā konservatīvā partija. Par pašvaldības deputātiem no saraksta ievēlēti Ārijs Vucāns,  Aigars Zīmelis un Iveta Stare. Trīs deputāti pārstāvēs arī Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”- “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” apvienoto sarakstu, no kura deputātu mandātus ieguva Pēteris Rožinskis, Jāzeps Ivanāns un Ilga Pokšāne. Trīs deputātu vietas ir arī Latgales Partijas un Jaunās Vienotības sarakstam, no kura deputātu sastāvā darbosies Maruta Plivda, Juris Erts un Andris Pastars.

Divi deputāti – Lauris Pastars un Raimonds Rubins – ievēlēti no saraksta “Latvijas attīstībai”, divi deputāti – Anita Brakovska un Andris Lazdāns pārstāvēs Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju.

Pa vienai vietai Preiļu novada domē ieguvis sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” saraksts, no kura ievēlēta Nadežda Hļebņikova, un Zaļo un Zemnieku savienības saraksts, no kura pašvaldības deputāta mandātu ieguvusi Ineta Anspoka.

Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste