Sportā

No 2021. gada 11. janvāra līdz 3. aprīlim norisinājās Latvijas Volejbola federācijas (LVF) rīkotās teorētisko zināšanu volejbolā un vispārējās fiziskās sagatavotības (VFS) sacensības, kurās piedalījās arī Preiļu novada BJSS audzēknes. Tas bija jauns un interesants pasākums, kurš arī patika jaunajām volejbolistēm.

Laikā, kad jauniešiem nebija iespēju piedalīties sacensībās un pilnveidoties praktiski sporta zālēs, Latvijas Volejbola federācija pirmo (LVF) reizi rīkoja teorētisko zināšanu sacensības jauniešiem. Sacensības norisinājās tiešsaistes platformā Zoom un viktorīnu vietnē Kahoot.it, kā arī tika rīkotas vispārējās fiziskās sagatavotības sacensības starp jauniešiem.

Rīkoto sacensību mērķi bija motivēt bērnus un jauniešus nodarboties ar fiziskām aktivitātēm arī Covid-19 laikā, noskaidrot labākos individuālos volejbola audzēkņu rezultātus VFS testos un noskaidrot labāko volejbola komandu teorētisko zināšanu viktorīnā. Sacensības tika rīkotas, pamatojoties uz godīgas spēles principiem. Kopumā teorētisko zināšanu sacensībās piedalījās  136 bērni un jaunieši, VFS atlases sacensībās piedalījās 1100 dalībnieki, finālā sacentās 567 dalībnieki.  Jaunieši pārstāvēja 23 sporta skolas no visas Latvijas.

LVF apbalvoja  audzēkņus, kuri tika katra vecuma grupas labāko sešiniekā, un to komandas. No Preiļu novada BJSS teorētiskajās zināšanās savas komandas pārstāvēja:

Evelīna Leikuče U12 gr.(2009.dz.gads) – 1. vieta Gabriela Ignatika U13 gr. (2008.dz.g.) – 3. vieta Laine Līga Elste U15 gr.(2006.dz.g.) – 5. vieta Amanda Regute U16 gr. (2005.dz.g.) – 5. vieta Zaiga Kalvāne U17.gr. (2004.dz.gads) – 6. vieta

VFS kārtoja visi audzēkņi. Jākārto bija kross, lekšana ar lecamauklu uz laiku un pildbumbas mešana stāvot. Katrā grupā visu normatīvu rezultātu kopvērtējumā tika apbalvoti 5 stiprākie volejbolisti.

No Preiļu novada BJSS tika apbalvotas:

Megija Rumaka U13 gr. – 5. vieta Amanda Regute U16 gr. – 3. vieta Zaiga Kalvāne U17 gr. – 1. vieta

Inta Rumaka
Preiļu novada BJSS volejbola trenere