Nevalstiskajās organizācijās

Jau kā tradīcija Preiļu novada Pensionāru biedrībā  kļuvušas senioru darbu izstādes. Kaut arī ir pandēmijas laiks, seniori nesēž rokas klēpī salikuši, bet aktīvi darbojas, īstenojot savus vaļas priekus – rokdarbus.

Pensionāru biedrībā savas ceļojumos  iegādātās smalkās krūzītes un tasītes  parādīja Preiļu novada Pensionāru biedrības priekšsēdētāja Marija Briška. Viņas paštaisīto Ziemassvētku un Jaungada kartiņu izstāde “Pārsteidz gaviļnieku” bija oriģināla! Apsveikuma kartiņas ir neatņemama Ziemassvētku, arī Jaunā gada, sastāvdaļa. Tās pieņemts pievienot klāt pie dāvanām ar sirsnīgu novēlējumu.  Paštaisītas kartiņas nāk no sirds ar mīlestību. Tieši tas saņēmējam liek justies īpašam un mīlētam. Lai tādas sagatavotu, ir jāvēlas iepriecināt otru cilvēku.

Priekšsēdētāja Marija Briška deva iedvesmu arī citiem senioriem atvērt savas pūra lādes un parādīt  savus rokdarbus un sakrātās kolekcijas.

Seniore Agafija Trusova savākusi pilsētu un apdzīvoto vietu  emblēmas. Tas ir lieliski, jo tūrisma ceļojumos pabūts  no ziemeļiem līdz pat dienvidiem.

Ļoti interesantu rokdarbu izstādi parādīja seniore Lidija Grauze. Adījumi, tamborējumi, tapoti darbi bija interesanti ar to, ka tos var izmantot praktiskajā dzīvē. Uzmanību saistīja  darbi, kuros izmantoti polietilēna maisiņi. Tapuši paklāji, somiņas, maciņi, dažādi trauciņi. Var tikai pabrīnīties, kā no šiem atkritumu maisiņiem var izveidot dzīvei derīgas lietas, kā veidot krāsu salikumu, lai darbiņam būtu mākslinieciska vērtība  un tas būtu acij tīkams.

Šobrīd var apskatīt rokdarbu izstādi, kuru izveidojusi  seniore Anita Sparāne. Ir gan zeķītes tautiskā stilā, gan cimdi,  gan arī cita veida  adījumi.

Augusta mēnesī būs seniores Viktorijas Znotiņas darbu izstāde. Kaut arī Viktorijai jau 91 gads, viņa ir aktīva, radoša un darbīga, ar dažādām interesēm. Viktorija ir šuvēja. Arī šo izstādi gaidām ar lielu interesi.

Seniori, kuriem ir kolekcijas, rokdarbi, lūdzam pieteikties Preiļu novada Pensionāru biedrībā (tālr. +371 26668665), lai ar saviem darbiem iepriecinātu izstāžu apmeklētājus, kuru parasti ir daudz.

Marija Volkova,

Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes locekle