Jaunatne

Biedrība “LOBS”  Preiļu novada jauniešiem piedāvā dažādus pasākumu ESF jaunatnes iniciatīvas projektā “Video nodarbību organizēšana Preiļu novada jauniešiem” ietvaros. Tostarp, dažādas radošās darbnīcas, kuru mērķis ir tuvāk iepazīstināt jauniešus ar radošās industrijas iespējām turpmākās karjeras izvēlē.

Ārkārtējās situācijas un ierobežojumu dēļ iepriekš plānotās aktivitātes bija nepieciešams mainīt un pielāgot esošajai situācijai. Tādēļ maijā, paralēli video nodarbībām, tiek organizētas arī citas aktivitātes, kā piemēram, dizaina un sietspiedes darbnīcas.
Pirmā tika organizēta dizaina darbnīca, kurā jaunieši paši veidoja dizainu, kas viņiem raksturo jauniešus Preiļos. Sākotnēji katrs pats izveidoja savu dizainu, to prezentēja  un  tālāk strādāja vienā komandā, lai no visiem izveidotu 2  dizainus, kurus nākamajās nodarbībā drukāt sev uz T-krekla sietspiedes tehnikā.
Prieks par to, ka jaunieši savu dzīvi Preiļos saista ar jauniešu centra “Četri” aktivitātēm un iespējām. Tas arī redzams dizainos, kuri rotā pašu jauniešu apdrukātos T-kreklus.

Ingūna Semule

biedrība “LOBS”